Miközben az életszínvonal csökken az Orbán kormány tagjai szépen gyarapodnak

0
961
Facebook

A 20% fölötti infláció szinte minden társadalmi réteg reáljövedelmét negatívan érinti, de a hatalom emberei szépen gyarapodnak Magyarországon. A kormány tagjainak gazdagodásán szépen lemérhető, hogy kinek is kedvez a nemzeti együttműködés rendszere.

A legtöbb pénzt a tavalyi évben Szalay-Bobrovniczky Kristóf hadügyminiszter vágta zsebre, aki korábban hatalomhű vállalkozó volt a nemzeti együttműködés rendszerében. Több mint 3 milliárd jutott a hadügyminiszternek  egészen pontosan 3 milliárd 61 millió forint. Ez már euróban vagy dollárban is csinos jövedelem. Ő az aranyérmes, aki hamarosan a Várba költözik, hogy közel legyen Orbán Viktorhoz.

Az ezüst érmes a belügyi veterán, Pintér Sándor vezérezredes. Akitől Orbán Viktor elvette a titkosszolgálatokat, mert ő akarja irányítani azokat, olyan időkben amikor az amerikai nagykövetséget nyíltan kormányt buktató puccs előkészítésével gyanúsítják.

Pintér Sándor a titkosszolgálatok helyett megkapta az egészségügyet és az oktatást. A két ágazat évtizedek óta alulfinanszírozott Magyarországon. Nem így az őket irányító belügyminiszter: Pintér Sándor 633 millió forintot vágott zsebre tavaly, ebből 28,5 milliót tett ki a fizetése. Nem könnyű ebből a pozícióból nemet mondani a tanárok fizetésemelési kérésére, de

“tekintettel a háborús válságos helyzetre”

Pintér Sándornak ez sikerült. Persze ő nem tehet róla: Orbán Viktor épp azért bízta rá a két megoldhatatlan feladatot, hogy ne zavarja a miniszterelnököt a rendőrállam kiépítésében.

Ennek az épülő rendőrállamnak az egyik kulcsfigurája Rogán Antal, aki a harmadik helyen végzett a gyarapodási vetélkedőben a kormány tagjai között: mindössze 425 millió forinttal kellett beérnie a sorsüldözött propaganda miniszternek, akinek arról kell meggyőznie a közvéleményt, hogy miért jó, ami nem jó?!

A negyedik helyezett Lantos Csaba energia miniszter, aki korábban a MET igazgató tanácsának elnöke volt. Ez a földgáz kereskedelmi cég, mely Svájcban van bejegyezve, állítólag részvényesei között tudhatja Orbán Viktort is.

47,2 millió forint a kormányfőnek

Mindössze ennyit vallott be Orbán Viktor. Ez a miniszterelnöki és a képviselői fizetése, semmi több! De hát, ha a veterán belügyminiszter több mint húszszorosát kereste tavaly a fizetésének, akkor Orbán Viktornak miért kellett ily kevéssel beérnie? Mert a többi jövedelme bevallhatatlan! Különösen azok okoznak manapság problémát, amelyek Oroszországhoz kapcsolódnak. Putyin elnök külföldi barátait a Gazprombankon keresztül pénzeli. Ez a bank nemrég kivonult Svájcból, ahol négy vezetőjét elítélte a bíróság, mert magának Putyinnak és az orosz elnök bizalmi embereinek a pénzügyeit intézték. A brit hírszerzés megszerzett egy listát a Gazprombank ügyfeleiről, akik pénzt kaptak Putyintól. Magyar nevet egyelőre nem találtak a listán, de hát lehet több lista is. Moszkva már a rendszerváltás előtt is finanszírozta külföldi barátait Magyarországon és másutt. Olaszországban például Silvio Berlusconit, aki nemrég hunyt el, de a semmiből lett dollármilliárdos és Olaszország leggazdagabb embere. Nem véletlen, hogy még idén februárban is üdvözlő kártyát küldött Putyin elnöknek Valentin napon.

A magyar miniszterelnöknek is nagyon körültekintően kell bánnia az orosz pénzzel, ha még mindig érkezik.

Orbánnak nemcsak ez okozhat gondot hanem az is, hogy az ilyen magas jövedelmekhez szokott minisztereket és oligarchákat a jövőben is pénzelni kell. Miből, ha nem jönnek a pénzek az Európai Unióból és a kínaiak sem sietnek pótolni a hiányzó brüsszeli forrásokat? Ingyen, csak fizetésért a miniszterek se lelkesednek a nemzeti együttműködés rendszerének atyjáért, aki miatt 27 milliárd euró nem érkezik meg Magyarországra Brüsszelből. Legalábbis ennyit említett Varga Judit igazságügyi miniszter Bayer Zsolt műsorában a Hír Televízióban.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .