Az MSZP közös miniszterelnök-jelöltként Karácsonyt akarja?

0
1013

Meglepő információt közölt a Népszava szerda reggeli száma, igaz némiképp elrejtve: az újság információja szerint a keddi MSZP-Párbeszéd tárgyaláson Molnár Gyula , a szocialisták elnöke felajánlotta partnereinek a közös, választási párt lehetőségét, illetve azt, hogy ennek a formációnak legyen Karácsony Gergely a listavezetője, azaz legyen ő a közös miniszterelnök-jelölt.

Az információ azért meglepő, mert eddig egyetlen hivatalos, vagy félhivatalos fórumon nem hangzott el ennek a lehetősége, bár kétségtelen, az ötletelés szintjén igen. Kedden

Hiller István az ATV vendégeként és a tárgyalódelegáció tagjaként nem tett említést ilyesmiről,

sőt kifejezetten hallgatott arról, hogy milyen ajánlatokkal mennek a többi ellenzéki párthoz.

A Független Hírügynökség igyekezett utánajárni a hírnek, vajon van-e valóságtartalma az MSZP vezetője által tett felajánlásnak, illetve, hogy egyáltalán elhangzott-e ilyen. Maguk a főszereplők egyelőre nem voltak elérhetőek, de az eseményekre rálátó forrásaink kizártnak tartják, hogy ilyesmi, ebben a formában elhangozhatott volna. Egyrészt, mert Molnár Gyulának erre feltehetően nem is volt mandátuma, másrészt a Botka László utáni lemondási sokkban még nem is született kiérlelt variáció a lehetséges folytatásra.

Az egyik budapesti szocialista politikus úgy fogalmazott a fuhu.hu-nak: van olyan gondolkodás, amely Karácsony Gergelyt erre a szerepkörre kérné fel, és talán egy ilyen felvetés el is hangozhatott, de biztos, hogy nem ajánlatként. A közös választási párt gondolata, mondta forrásunk, fontos lépés lenne előre, de a jelenlegi állapotok pont nem ezt a helyzetet tükrözik vissza. Az ellenzéki pártokkal folytatandó megbeszélések után felmelegíthető a közös lista gondolata, de persze csak akkor, ha az egyéni helyek elosztásában van elvi közös álláspont.

Karácsony Gergelyhez közelálló informátorunk cáfolta, hogy a keddi MSZP-Párbeszéd találkozó ilyen eredményt hozott volna, sőt – kaptuk a tájékoztatást -, Molnár Gyula kifejezetten civil miniszterelnök-jelöltről beszélt Karácsonynak. Konkrét név, legalább is a fuhu.hu értesülései szerint nem hangzott el, hanem csak annak szondázása, miként fogadna a Párbeszéd társelnöke és miniszterelnök-jelöltje, ha párton kívülről érkezne egy új ember, akik mögé ők is beállnának.

A hírt természetesen napközben igyekszünk hiteles információk alapján tisztázni, mindenesetre meglepő, hogy az ötlet a szocialisták lapjának hasábjain olvasható, különösebb kiemelés, megerősítés, vagy cáfolat nélkül.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .