Az izraeli Gynica megkezdte az endometriózis gyógyításának klinikai vizsgálatát

0
369
Facebook

Az izraeli biotechnológiai startup, a Gynica bejelentette, hogy elindította az endometriózis kezelésének klinikai vizsgálatát, ami reményt ébreszt a betegség gyógyításában, amely a világon minden tizedik reproduktív korú nőt és lányt érint – írja Times of Israel.

Yotam Hod vezérigazgató elmondta, hogy Gynica az elmúlt négy évben végzett preklinikai kutatást és fejlesztést „e hatalmas kielégítetlen szükséglet érdekében”.

Az Egészségügyi Világszervezet adatai szerint az endometriózis, amelynek nincs ismert gyógymódja, körülbelül 190 millió reproduktív korú nőt érint világszerte.

A betegség a méh nyálkahártyájához hasonló szövet növekedését okozza azon kívül, ami súlyos fájdalmat okozhat a medencében, vagy megnehezíti a teherbeesést.

„Ez a kísérlet jelentős előrelépést jelent küldetésünkben, hogy forradalmasítsuk az ellátást, és jobb életminőséget biztosítsunk a világszerte endometriózisban szenvedő nők milliói számára” – mondja Hod.

Az első ilyen klinikai vizsgálat az intravaginális gyógyszeradagoló platform és a két szabadalmaztatott gyógyszerjelölt, az S-301 és az S-302 biztonságosságát, tolerálhatóságát és interakcióját értékelné a vállalat szerint. A Careggi Egyetemi Kórházban, Firenzében, Olaszországban végzik majd.

Az 1. fázis pozitív eredményére várva a vállalat azt mondja, hogy azonnal megkezdi a 2. fázis hatékonysági vizsgálatait.

A Gynica célja, hogy új megoldásait regisztrálja az Európai Gyógyszerügynökségnél (EMA) és az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hatóságánál (FDA).

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .