Kezdőlap Címkék Gynica

Címke: Gynica

Az izraeli Gynica megkezdte az endometriózis gyógyításának klinikai vizsgálatát

Az izraeli biotechnológiai startup, a Gynica bejelentette, hogy elindította az endometriózis kezelésének klinikai vizsgálatát, ami reményt ébreszt a betegség gyógyításában, amely a világon minden tizedik reproduktív korú nőt és lányt érint – írja Times of Israel.

Yotam Hod vezérigazgató elmondta, hogy Gynica az elmúlt négy évben végzett preklinikai kutatást és fejlesztést „e hatalmas kielégítetlen szükséglet érdekében”.

Az Egészségügyi Világszervezet adatai szerint az endometriózis, amelynek nincs ismert gyógymódja, körülbelül 190 millió reproduktív korú nőt érint világszerte.

A betegség a méh nyálkahártyájához hasonló szövet növekedését okozza azon kívül, ami súlyos fájdalmat okozhat a medencében, vagy megnehezíti a teherbeesést.

„Ez a kísérlet jelentős előrelépést jelent küldetésünkben, hogy forradalmasítsuk az ellátást, és jobb életminőséget biztosítsunk a világszerte endometriózisban szenvedő nők milliói számára” – mondja Hod.

Az első ilyen klinikai vizsgálat az intravaginális gyógyszeradagoló platform és a két szabadalmaztatott gyógyszerjelölt, az S-301 és az S-302 biztonságosságát, tolerálhatóságát és interakcióját értékelné a vállalat szerint. A Careggi Egyetemi Kórházban, Firenzében, Olaszországban végzik majd.

Az 1. fázis pozitív eredményére várva a vállalat azt mondja, hogy azonnal megkezdi a 2. fázis hatékonysági vizsgálatait.

A Gynica célja, hogy új megoldásait regisztrálja az Európai Gyógyszerügynökségnél (EMA) és az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hatóságánál (FDA).

FRISS HÍREK

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK