Az Élysée palota szex titkai

0
2994
Flickr

A palota szextitkairól írt siker könyvet egy francia történész, aki nem hallgatja el, hogy az elnökök sokáig a királyokat utánozták.

Már csak azért is szeretőket tartottak, mert ezzel megmutathatták a világnak a hatalmukat. Míg az angolszász országokban ezeket az ügyeket titkolni illett kezelni,  addig ez Franciaországban csaknem teljesen nyilvánosan folyt. Különösen Mitterrand elnök idejében. A háború utáni Franciaország első szocialista elnöke falta a nőket, és még idősebb korában is több szeretőt tartott. Annak ellenére, hogy 14 éves elnöksége első évében prosztata rákkal operálták. Végül pedig ez a betegség végzett vele, de csak azután, hogy már elhagyta az Élysée palotát, ahol szeretőjének külön lakrésze volt…

Mindez már a múlt

Ezt hangsúlyozza a történész, Jean Garrigues, aki elmondta: a metoo kampány Franciaországot is mélységesen megérintette. Ma már az Élysée palotában csendes nyugodt házasélet zajlik pedig az államfő több mint húsz évvel fiatalabb nejénél, aki korábban a tanárnője volt a gimnáziumban.

“Ma már nem lehet szexuális tárgyként kezelni a nőket Franciaországban sem. Elmúlt az az időszak amikor a hatalom emberei úgy gyűjtögették a nőket mint a vadász trófeákat!”

Egy inas őszintén bevallotta a párizsi Le Figaronak, hogy halálosan unatkozik Macron elnök uralma alatt: “mindenki keményen dolgozik. Nincs idejük a szexre. Régebben háromszor is kopogni kellett, és azután még várni egy kicsit nehogy akkor nyissunk be amikor félreérthetetlen pozitúrában találunk valakit az Élysée palotában.”

A hatalom és a szex

“Nehéz megállapítani, hogy olyan férfiak kerültek be az Élysée palotába, akik számára nagyon fontos volt a szex vagy pedig arról van szó, hogy a hatalomnak nagyon nagy a szexuális vonzereje. Vagyis a hatalom emberei mindig is vonzották a gyengébb nemet.” – mondja a történész.

Pompadour márkiz az Élysée palotából irányította Franciaországot – a szeretőjén, XV-ik Lajos királyon keresztül. Akkor ez teljesen elfogadott volt, de ma már ez nem megy. Az okos telefonok korában könnyű a lebukás: az Élysée palota előző ura, Francois Hollande elnök épp szeretőt váltott. Kismotorral kereste fel új barátnőjét, de peche volt: lefotózták! Macron elnök, aki alig múlt negyven éves, tisztában van azzal, hogy a mai társadalom nem tolerálja azt, amit korábban elnéztek a hatalom embereinek. Ezért nejével együtt eljátsszák a minta házaspár szerepet abban a palotában, mely nemrég még szex botrányoktól volt hangos…

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .