Antiszemita támadás Franciaországban

0
686

Antiszemita támadásról számolt be Franciaországban az AFP hírügynökség: egy háromtagú zsidó családot próbáltak meg kifosztani Párizs környékén. Gerard Collomb belügyminiszter azonnal elítélte a minden valószínűség szerint antiszemita indíttatású támadást.

A család ékszereit és hitelkártyait akarták megszerezni a betörők.

„A zsidóknak van pénzük. Ez most elvesszük és a szegényeknek adjuk!”

– kiáltották a banditák, akik valószínűleg muzulmán fiatalemberek voltak.

Évekkel ezelőtt muzulmán bűnözők meggyilkoltak egy francia fiatalt, pusztán azért, mert vallása szerint zsidó volt – emlékeztet az antiszemitizmus ellen küzdő francia szervezet. Most felszólította a francia hatóságokat, hogy tegyenek meg mindent annak érdekében, hogy elkapják a tetteseket.

Franciaországban él Európa legnagyobb zsidó és muzulmán közössége.

A francia kormány nevében egy muzulmán kormánytag ítélte el a támadást, és ígért védelmet a zsidó közösségnek az antiszemita akciókkal szemben. Az iszlámista terroristák gyakran támadnak meg zsidókat Franciaországban. Netanjahu izraeli miniszterelnök Párizsban fel is szólította Európa legnagyobb zsidó közösségét, hogy vándoroljon ki Izraelbe. Ezt akkor Francois Hollande köztársasági elnök határozottan visszautasította mondván:

„Franciaország meg tudja védeni zsidó polgárait!”

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .