Kezdőlap Címkék Hollande

Címke: Hollande

Korrupciós botrány Párizsban és Új Delhiben

0

Indiában az ellenzéki Kongresszus Párt Narendra Modi miniszterelnök lemondását követeli egy kétes fegyver üzlet miatt. Új Delhiben és Párizsban aziránt érdeklődnek, hogy miért pénzelte India egyik leggazdagabb embere az akkori francia elnök barátnőjének első filmjét? És hogy ennek mi köze van ahhoz, hogy India 8,7 milliárd dollárért Rafale harci gépeket vásárolt Franciaországtól?

Ezt tudakolta a Mediapart francia portál Francois Hollande elnöktől. Ő volt az, aki 2016-ban megkötötte a Rafale üzletet India miniszterelnökével, Narendra Modival.

Az egykori francia államfő elmondta: neki nem volt beleszólása abba, hogy India kit választ ki a Rafale gépek karbantartására. Ez egyedül az indiai fél döntése volt. Vagyis Modi miniszterelnök döntött úgy, hogy egyik fő támogatóját, India egyik leggazdagabb emberét hozza ily módon helyzetbe. Anil Ambani dollármilliárdos és Modi egyik fő szponzora. India kormányfője valószínűleg úgy kívánta viszonozni a támogatást, hogy a Reliance Group-ot bízta meg a jó üzlettel. A labda tehát az indiai miniszterelnök térfelén pattog…

Az persze még mindig nem világos, hogy a szóbanforgó Reliance Group miért pénzelte Julie Gayet színésznő első olyan filmjét, melynek a producere volt? A szép színésznő ugyanis Francois Hollande elnök barátnője. Vajon szerencsés véletlenről lenne szó? –  ahogy ezt Francois Hollande elnök állítja. Vagy olyan háttér alkuról, melynek eredményeképp mindenki jól járt,  Indiában a miniszterelnök barátja előnyös üzlethez jutott, Franciaországban pedig az elnök barátnője megcsinálhatta első filmjét producerként? 8,7 milliárd dollár nem kis pénz sem Indiában, sem Franciaországban. Ezért valószínűleg Narendra Modi miniszterelnök és Francois Hollande ex-elnök még sok kínos kérdést fog kapni Párizsban és Új Delhiben.

Antiszemita támadás Franciaországban

0

Antiszemita támadásról számolt be Franciaországban az AFP hírügynökség: egy háromtagú zsidó családot próbáltak meg kifosztani Párizs környékén. Gerard Collomb belügyminiszter azonnal elítélte a minden valószínűség szerint antiszemita indíttatású támadást.

A család ékszereit és hitelkártyait akarták megszerezni a betörők.

„A zsidóknak van pénzük. Ez most elvesszük és a szegényeknek adjuk!”

– kiáltották a banditák, akik valószínűleg muzulmán fiatalemberek voltak.

Évekkel ezelőtt muzulmán bűnözők meggyilkoltak egy francia fiatalt, pusztán azért, mert vallása szerint zsidó volt – emlékeztet az antiszemitizmus ellen küzdő francia szervezet. Most felszólította a francia hatóságokat, hogy tegyenek meg mindent annak érdekében, hogy elkapják a tetteseket.

Franciaországban él Európa legnagyobb zsidó és muzulmán közössége.

A francia kormány nevében egy muzulmán kormánytag ítélte el a támadást, és ígért védelmet a zsidó közösségnek az antiszemita akciókkal szemben. Az iszlámista terroristák gyakran támadnak meg zsidókat Franciaországban. Netanjahu izraeli miniszterelnök Párizsban fel is szólította Európa legnagyobb zsidó közösségét, hogy vándoroljon ki Izraelbe. Ezt akkor Francois Hollande köztársasági elnök határozottan visszautasította mondván:

„Franciaország meg tudja védeni zsidó polgárait!”

FRISS HÍREK

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK