Antiszemita botrány a Lazio körül

0
909

13 törzs szurkolót kitiltottak a Lazio stadionjából, mert antiszemita magatartásukkal szégyent hoztak a római klubra.

Mindez az Anna Frank ügy legújabb fordulata Itáliában, ahol nem csillapul a botrány amiatt, hogy a holocaust során meggyilkolt hollandiai zsidó lányt az ősellenség a Roma csapatának mezében plakátolták ki a Lazio szurkolói.

A fasizmus idején a Roma zsidó csapatnak számított éppúgy mint az Internazionale Milánóban.

Velük szemben állt a “nemzeti” Lazio és a Milan. Silvio Berlusconi egykori csapata. Amikor Olaszország leggazdagabb embere Itália miniszterelnöke volt, akkor Rómában a Lazio stadionjába járt ki, és ott fogadta futballrajongó vendégeit. A többi között Orbán Viktor miniszterelnököt …

De ez már a múlt. A törzsközönség fasiszta szimpátiái mindenki előtt köztudott voltak, és ez a stadionokban fajgyűlölő üvöltözésben csúcsosodott ki. Manapság a feketék és a migránsok a törzsközönség kedvenc ellenségei, de mint kiderült az antiszemitizmus is kísért a Lazio stadionban. A klub persze sietett bocsánatot kérni. Játékosai olyan mezben játszottak, melyen Anna Frank volt. Emlékére koszorút dobtak a Tiberisbe nem messze Róma központi zsinagógájától.

A klub vezetése megígérte: évente 200 fiatal szurkolót Auschwitzba küldenek, hogy a saját szemükkel láthassák: mit is jelentett a holocaust!

A Lazio törzsszurkolói már sokszor hozták kínos helyzetbe a csapatukat. Rengeteg büntetést kaptak már. A legkínosabb azonban nem ez hanem az, hogy a Lazio a futball pályán egyáltalán nem bizonyít. Többet írnak a Lazio-ról a fajgyűlölő és antiszemita kampányok miatt mint futball sikerek miatt. Azok ugyanis általában elmaradnak…

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .