A vakcina már a III. fázisban

0
1152
Flickr

Az Egyesült Arab Emírségekben a világon elsőként megkezdődött egy COVID-19 inaktivált vakcina  III. fázisú klinikai vizsgálata. Az Abu Dhabi székhelyű G42 Healthcare, amely jelenleg az Egyesült Arab Emírségek COVID-19 elleni harcának élvonalában van, és a Sinopharm CNBG közösen végzi a III. fázisú tesztelést.

Az Egyesült Arab Emírségek különösen alkalmas a tesztek elvégzésére mivel 200 különböző nemzetiségű ember lakóhelye, így lehetővé válik többféle etnikai csoportra kiterjedő vizsgálatokat lefolytatni. Ezzel is közelebb kerül, hogy a tesztkísérletek sikeressége a globális alkalmazás lehetőségét is biztosítsa.

A kísérleteket Abu Dhabi Egészségügyi Szolgálat (SEHA) egészségügyi szakemberek végzik, akik Abu Dhabiban és Al Ainben öt helyszínen.

Az EAE egészségügyi hatóságai nemrégiben kiadták az engedélyt akár 15000 önkéntes számára a kísérletekben való részvételre. A G42 Healthcare és a SEHA azon dolgozik, hogy legalább 5000 résztvevőt érjen el a program első szakaszában az eredmények megbízhatóságának biztosítása érdekében.

A Sinopharm által Kínában végzett I. és II. fázisú kísérletek során az önkéntesek antitesteket generáltak. Ezt követi most a III. fázis ahol a kísérletekben 18–60 év közötti, Abu-Dzabiban és Al Ainben élő önkéntesek állnak rendelkezésre. Az önkéntesek hat hónapig rendelkezésre állnak a szérum hatásának nyomon követéséhez.

Jingjin Zhu, a Sinopharm CNBG biológiai termékek elnöke kijelentette: „Az Egyesült Arab Emírségek az innováció és a tolerancia nemzete, amely a világ minden részéről és etnikai hátteréből származó egyének otthona. Szorosan együtt fogunk működni partnerünkkel annak érdekében, hogy sikeresen befejezzük ezt a klinikai vizsgálatot, és ezt az oltást a rászorulók számára elérhetővé tegyük világszerte.

A G42 Healthcare vezérigazgatója, Ashish Koshy azt mondta: „Rendkívül büszkék vagyunk arra, hogy a Sinopharm CNBG társult a G42 Healthcare-rel, így részt vehetünk ebben az úttörő III. fázisú klinikai vizsgálatban.”

Az Abu Dhabi Egészségügyi Minisztériumának elnöke volt, akit első önkéntesként beoltottak a vakcinával.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .