A szombati tüntetés célja: remény, hogy érdemes még itt élni

0
204

A több tízezres részvételre számító tüntetés szervezői üzennének a kormánynak és az ellenzéknek is. Arra akarnak megnyugtató választ, hogy nem történt csalás, mert ha történt, akkor az az egész rendszerbe való hitet ingatná meg.

Gyetvai Viktor a demonstráció egyik szervezője a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy szombat délután fél hatkor gyülekeznek az Operánál, ahonnan a Kossuth térre vonulnak. Itt 19 órakor kezdődnek a beszédek. A pontos névsor még nincs kész, de annyi bizonyos, hogy pártpolitikusok nem szólalnak fel és hogy az egyik szónok Lukácsi Katalin lesz.

A visszajelzések szerint a résztvevők fele vidéki lesz – ami azért fontos, mert míg az ellenzék Budapesten erősebb volt, addig a Fidesz a vidéket tarolta le április 8-án. Miattuk, a vidékről Budapestre utazók részvétele érdekében hozták előre a szervezők az eredetileg vasárnapra meghirdetett tüntetést szombatra. Közben bejelentették, Berlinben és Londonban is szimpátiatüntetés lesz, de Győrben is utcára vonulnak.

Gyetvai szerint a demonstráció fő célja, hogy reményt nyújtson: érdemes még itt élni és nem kell azonnal megvenni a repülőjegyet.

A követelések közé tartozik még a szabad sajtó és a tisztességes közmédia is. A tüntetők azt szeretnék, ha a Fidesz saját magától is megvédené a társadalmat, ezért követelni fogják, hogy az újabb kétharmad birtokában mondjon le a további központosító intézkedésekről.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..