A legolcsóbb a leghatékonyabb

0
1183
Flickr

A kötelező arcmaszkok csaknem 50 százalékkal segítették a német Covid-19 fertőzések csökkentését – állapítja meg egy tanulmány.

  • A tanulmány arra a következtetésre jutott, hogy a maszkok az egyik legköltséghatékonyabb módszer a betegség leküzdésére olyan költségekkel, amelyek más intézkedésekhez képest „közel nulla
  • A tanulmány több mint 400 városi körzet adatait vizsgálta, és azt találta, hogy egyes városokban a fertőzések 20 napon belül 75 százalékkal csökkentek

A kutatók szerint a maszkok költséghatékony eszköz a koronavírus leküzdésére, mert a „gazdasági költségek közel nulla a többi közegészségügyi intézkedéshez képest”, ideértve az éttermek és iskolák bezárását, a tiltások összegyűjtését, a társadalmi elhatárolódási szabályokat és a karantént.

A tanulmány 401 német önkormányzati körzet adatait hasonlította össze, amelyek különböző időpontokban kötelezővé tették a maszkok viselését.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .