Csak hatvan év alatt!

0
1239
sinopharm.com

Magyarország 1 millió vakcinát vesz a SinoPharm állami vállalattól, amelynek oltóanyagával már több mint 20 millió embert oltottak be a világon. Ez hagyományos vakcina vagyis a legyengített Covid-19 kerül a szervezetbe, ahol azután ellenanyag termelődik, és így kialakul a védettség.

Az idős generációt nem oltják Kínában

Pekingben arra hivatkoznak, hogy hatvanon túl az emberek immunrendszere általában egyre kevésbé hatékony vagyis még a legyengített Covid-19 is végzetes folyamatokat indíthat el. Ezért

csakis a fiatalabb generációkat oltják be a SinoPharm vakcinájával.

Vonatkozik ez a többi kínai oltóanyagra is, melyet magán cégek állítanak elő.

Miért mondott le a két vezető?

Hongkongi forrásokra hivatkozva az amerikai CNBC jelentette, hogy indoklás nélkül távozott posztjáról a SinoPharm igazgató tanácsának elnöke és az ellenőrzéssel foglalkozó igazgató. Li Ziming és Li Huj távozásának módja nem szokatlan Kínában , ahol a személyi ügyeket általában a színfalak mögött intézik. Csakhogy a vakcina exportja miatt a távozások bizonyos aggodalmat keltenek külföldön, ahol a SinoPharm oltóanyagát használják. Eddig nem érkezett hír arról , hogy az oltással kapcsolatban bármiféle probléma felmerült volna. Kína általában a fejlődő országokba exportálja vakcináját , ahol örülnek az olcsó oltóanyagnak, és gyorsan megadják a szükséges engedélyeket.

Úgyhogy büszkék lehetünk, hogy a lélegeztetőgépekhez hasonló kíváló üzletet kíván kötni a kormány, ami csak a legveszélyeztetebbeket nem védi meg a számukra többnyire halálos fertőzéstől.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .