A dzsihád harcosokat megfoszthatják német állampolgárságuktól

0
1109
Az Iszlám Dzsihád harcosai. Ők lettek az ISIS legfontosabb szövetségesei és a Hamász legnagyobb kihívói Gázában. A kép forrása: Pinterest

Új törvényt készít elő a belügy és az igazságügyi miniszter Németországban – számol be a Süddeutsche Zeitung. Az új törvény lehetővé teszi, hogy az Iszlám állam katonáit megfosszák állampolgárságuktól Németországban.

Valamennyi európai országban a kormány komoly dilemmája: mihez kezdjen azokkal a fiatalokkal, akik dzsihád harcosnak álltak az Iszlám állam fekete lobogója alatt?

Az új törvény szerint ha valakinek kettős állampolgársága van és bármilyen formában is fegyvert fog az Iszlám állam zászlaja alatt, az megfosztható lesz az állampolgárságától Németországban. Visszamenőleg a törvény természetesen nem érvényes. Vagyis azok a dzsihád harcosok, akik németek, és már börtönben ülnek, nem foszthatók meg az állampolgárságtól.

A törvény körül komoly vita bontakozott ki a keresztényszociális bajor belügyminiszter és a szociáldemokrata igazságügyi miniszter között. Seehofer belügyminiszter ugyanis a fegyveres harcosokon kívül másokra is szeretné kiterjeszteni a lehetőséget az állampolgárságtól való megfosztásra, de Barley igazságügyi miniszter a szociáldemokraták nevében ellenzi ezt – írja a Süddeutsche Zeitung.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .