Kína 100 millió Pfizer-BioNtech vakcinát kötött le a gyártóknál

    0
    7006
    Pinterest

    Egy kínai gyógyszergyártó biztosította a Pfizer Inc. és a BioNTech SE által közösen kifejlesztett koronavírus vakcina 100 millió adagját, mivel az ország a hazai készítésűek mellett tengerentúli technológiával készült oltóanyagbeszerzését is lekötött, hogy biztosítsa a világ legnépesebb nemzetének immunizálását.

    A Shanghai Fosun Pharmaceutical Group Co., amely márciusban megállapodást kötött a BioNTech-kel az mRNS tecnológia fejlesztéséről és forgalmazásáról, sőt 250 millió euró (300 millió dollár) előleget fizet az első 50 millió adagra.

    A német oltóanyaggyártó 2021 végéig nem kevesebb, mint 100 millió adagot szállít Kína számára

    – állítja Fosun a hongkongi tőzsdére szerdán benyújtott közleményében.

    Míg a felvétel globálisan a Pfizer által közösen kifejlesztett néven ismert, az amerikai vállalat nem vesz részt a megállapodásban.

    A hazai fejlesztők, köztük az állami tulajdonban lévő China National Biotec Group Co. és a Sinovac Biotech Ltd. által kidolgozott kísérleti oltóanyagok közel állnak ahhoz, hogy a kínai gyógyszer-engedélyezők jóváhagyják őket. 1,6 milliárd adagot megterveznek gyártani, de miután két adagra van szükség egy ember részére, és Hszi Csin-ping kínai elnök megfogadta, hogy minden megrendelést elérhetővé tesz a fejlődő világ számára is ez hiányt teremt, mivel Kína megpróbálja beoltani mind az 1,4 milliárd emberét.

    Az AstraZeneca Plc megállapodást kötött egy helyi partnerrel is, hogy oltóanyagát Kínába vigye és ott gyártsa. Eközben számos kínai fejlesztő, például a CanSino Biologics Inc. és a Chongqing Zhifei Biological Products Co. is fejlesztik az oltásokat de még korábbi szakaszban vannak de perspektívájában azok is fokozzák a hazai kínálatot, ha túljutnak a tesztelési és engedélyezési procedúrán.

    Míg a vizsgálati eredmények azt mutatják, hogy a Pfizer-BioNTech lövés 95% -ban hatékony a Covid-19 ellen, addig a kínai gyártók egyike sem jelentette be hivatalosan a hatékonysági adatokat.

    A Pfizer-BioNTech oltás sürgősségi használatra már engedélyezték többek között az Egyesült Államokban és az Egyesült Királyságban. 

    HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .