Orbán először említette név szerint Magyar Pétert

0
216
Facebook

A legnagyobb ellenzéki párt vezére sietett reagálni a miniszterelnök rádióinterjújára, melyben “Dobrev-Magyar házasságról” és arról beszélt, hogy “Ursula von der Leyen és Manfred Weber meg akarja buktatni a magyar kormányt.”

Magyar Péter reakciója a Facebookon: ”A miniszterelnök látva a legfrissebb közvéleménykutatási eredményeket, ma először volt kénytelen kiejteni a Tisza Párt és vezetőjének nevét. Ugyanazzal a hévvel lehazudta a csillagokat is az égről. Tisza – DK szövetségről hadovált miközben mi a kezdettől fogva az Orbán – Gyurcsány korszak lebontásán dolgozunk. Azt hazudta, hogy a magyar kormányt kívülről akarják megbuktatni noha a Tisza világossá tette, hogy visszautasít minden külső befolyást. Azt hazudta Orbán Viktor, hogy a Tisza beengedné az illegális migránsokat miközben legutoljára az Európai Parlamentben mondtam el neki: támogatjuk a szigorú és következetes migrációs politikát és a déli határkerítés fenntartását. Eközben Orbánék kiengedtek a börtönből 2000 embercsempészt.

A Tisza elutasítja a fegyverszállítást Ukrajnába.

– a családbarát Fidesz mindmáig nem emelte a 2008-as családi pótlékot miközben az infláció Európa rekordot produkált 2023- ban Soha ilyen kevés gyerek nem született Magyarországon” – írta Magyar Péter a Facebookon.

Szijjártó újra Oroszországban

„Immár tizenegyedszer látogatott el a magyar külügyminiszter Oroszországba azóta, hogy Putyin agressziót követett el Ukrajna ellen”

– állapította meg David Pressman amerikai nagykövet, aki nyomatékosan hangsúlyozta: az Egyesült Államok immár nem hagyhatja szó nélkül ezt. Egy német újságíró, aki Szijjártó Pétert kérdezte arról, hogy miért vesz részt a Gazprom fórumán, provokációnak minősítette a magyar külügyminiszter látogatását az Európai Unióval szemben. Szijjártó Péter újabb oroszországi látogatására egy nappal azután került sor, hogy Ursula von der Leyen, a brüsszeli bizottság elnöke Strasbourgban élesen bírálta a magyar kormány oroszbarát külpolitikáját.

Sem Orbán Viktor sem Szijjártó Péter a mai napig nem fogadta az Egyesült Államok budapesti nagykövetét.

Lavrov orosz külügyminisztertől viszont Szijjártó Péter átvette a Barátság Érdemrendet, ez a legmagasabb kitüntetés, melyet a Kreml Oroszország barátainak

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .