Az energetikai infrastruktúrát rongálta az éjszakai hatalmas orosz dróntámadás

0
192
mronline.org

Az orosz erők nagyszabású dróntámadást indítottak az éjjel 15 ukrán régió ellen, károkat okozva az energetikai infrastruktúrában és a lakóépületekben – közölték a hatóságok csütörtökön.

Az ukrán légierő közölte, hogy a támadás során 105 orosz drónból 78-at lelőttek, és 23-at nagyobb valószínűséggel érintett az aktív elektronikus zavarás.

A drónok az elmúlt 24 órában megrongálták az elektromos vezetékeket és az alállomások berendezéseit Kijev, Odessza és Ivano-Frankivszk régiókban – közölte az ukrán energiaügyi minisztérium a Telegram üzenetküldő alkalmazáson.

A támadások átmeneti fennakadásokat okoztak a vasúti szolgáltatásokban a dél-odesszai régióban, valamint áramkimaradást okoztak számos háztartásokban.

Az orosz védelmi minisztérium közölte, hogy erői csapást mértek Ukrajna fegyveres erőinek hadműveleteit biztosító ukrán energetikai létesítményekre – jelentette a TASZSZ orosz állami hírügynökség.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .