Identitás

0
676
x.com

A nemzeti identitás totális támadás alatt áll a politikában is, a sportban, a médiában, a szórakoztatóiparban, mindenütt. Ami korábban nacionalizmusnak tűnhetett, az ma létkérdés, mint a kenyér. Muszáj patriótaként kiállnunk a hazánk és a nemzeti identitásunk mellett, mert egyébként felemésztik a támadások. Ugyanez a helyzet a nemi identitás kérdésében is. Én még abban a világban születtem, és Magyarország még abban a világban is van, ahol úgy tudjuk, hogy az ember vagy férfi, vagy nő. Nyugaton már úgy gondolják, hogy az ember nem bináris lény… Hanem akkor micsoda? Itt óriási bajok vannak, kérem. (O.V.)

Hát ja. Ha ehhez még hozzávesszük, hogy O.V. szerint az „adatokon, táblázatokon alapuló hókuszpókusz mellett szükség van a tudományos gazdaságpolitikai nézetek felett álló józan paraszti ész alapjain nyugvó tételekre”, kristálytisztán áll ellőttünk a kispolgár-középparaszti gondolkodás, annak minden szépségével együtt.

Az ilyen gondolkodás azonnal észreveszi, hogy a világ bonyolultsága óriási bajokat okoz (neki), mely bonyolultságot az óriási bajok megszüntetése céljából csak megfelelő miniszterelnöki intézkedésekkel és Alaptörvény módosításokkal lehet a szükséges primitív szintre visszacsinálni. Olyan primitívre, ami már egy kispolgár-középparasztnak is érthető. A bajok száma ezzel lenullázható.

Tényleg lenullázható, de sajnos csak itthon, mert a primitivizálás miatt jelentkezik egy további gond. A „Mások számára követhetetlen észjárással navigáljuk hazánkat az európai hullámverésben (ugyancsak O.V.)” önmeghatározásból kiderül, hogy a miniszterelnök alaposan leegyszerűsített észjárása a bonyolultabb gondolkodású politikusok számára értelmezhetetlen. Itthon ugyan jól elvan vele (a miniszterelnöki agyvihar fő helyszíne minden évben Tusványos), de a nemzetközi kapcsolatainkban emiatt folyamatosan jelentkezik egy kövér problémahalmaz, melyet tovább növel miniszterelnök urunk harcos mivolta, akinél fő tárgyalási kellék a koki és a saller. Utóbbiak alól természetesen mentesülnek az olyan országok politikusai és egyéb nagyemberei, amelyek atomerőművet hiteleznek+építenek az országnak, amelyektől földgáz energiahordozót kapunk, amelyek akkumulátorgyárakat telepítenek hozzánk, és amelyek pocsék hitelképességünk ellenére hitelt nyújtanak nekünk. Ezekkel ugyanis kötelező módon nagyon jóban kell lennünk, és ezt (végre valami!) a miniszterelnök úr teljesíti is.

Egy kivétel azért akad, ugyanis meglepetésre egy olyan nagy, tengerentúli ország elnökjelöltjével is jóban van, amelytől nem várhatunk sokat (pláne sok jót nem), még ha a jelölt elnök is lesz, akkor se.

Ma már a nemzeti identitás nem genetikus alapú, mert a különböző törzsek az évezredek alatti nagy kavargásban annyira egyformák lettek, hogy például

Magyarországot a szomszédaitól gének alapján nem lehet megkülönböztetni.

Ebből következően a magyarság ma már nem egy emberfajta, hanem egy kultúrkör, és az, hogy van egy ország, amelyben nagyrészt magyarok élnek, és a magyarok nagyrészt itt élnek, inkább hátrány, mint előny. Különösen, ha az ország miniszterelnöke tíz körömmel kapaszkodik a nemzeti jellegbe, azaz élesen megkülönbözteti magát (a kétharmad miatt ő Magyarország személyesen) minden más országtól, és nem az összefogás, a kompromisszumkész együttműködés, a baráti kapcsolat jellemzi, hanem a kivagyiság, a lenézés és a tapodtat sem engedés.

Mi, Magyarország választópolgárai (plusz néhány másik ország polgárai, akiket Orbán a magyar állampolgárság megadásával felkért, hogy szavazzanak rá) a kétharmaddal igazi szuverénné választottuk őt, azaz azt csinál, amit akar. A baj az, hogy csinálja is, ezért jelenleg minden szempontból igencsak ramaty helyzetben vagyunk, kivéve a NER kedvezményezetteket, meg a környező országokban élő kettős állampolgárokat, mert utóbbiaknak aztán tökmindegy, hogy mit csinál itthon Orbán. Egyáltalán nem érinti őket. Megszavazták, oszt annyi, újabb négy évig nem kell vele foglalkozniuk. Akkor majd újból megszavazzák.

Gyengébb agyi képességűek, akiknek kisebb közösségekben sikerült szuverénségre vergődniük, néha azt hiszik, hogy nagyobb közösségben is szuverénkedhetnek. Tipikus példája a macsó, aki otthon veri az asszonyt meg a gyereket, mert erősebb náluk, és mikor a verés után elmegy a kocsmába, az otthoni diadal következményeképpen úgy gondolja, ott is ő a mérvadó. Általában hamar kiderül, hogy nem, és ebből hátrányok származnak, mivel a kocsmában sem szeretik az asszony- és gyerekverőket, és a csapos sem ad neki több ingyensört. Erre a szuverén persze úgy tekint, hogy nem ám őt támadják személyesen, hanem a családját fosztják meg attól a kis ingyensörtől, mely aljas támadást hős családfőként neki kell elhárítania, és kiverekedni az ingyensör további szolgáltatását (amelynek a döntő részét ő meg a haverjai fogják meginni). Így aztán állandóan a támadásokról hablatyol.

Ma senki sincs veszélyben azért, mert magyar. Senki nem akarja sem elpusztítani, sem más nemzet lányává-fiává átnevelni, azaz a „nemzeti identitás támadás alatt álI” szöveg akkora átverés, hogy a MOL torony eltörpül hozzá képest, azt ugyanis nem hiszem, hogy akad normális ember, aki komolyan így gondolná.

Közelebbről vizsgálva a miniszterelnöki szöveget, a következők mondhatók.

  • Nemzeti identitás totális politikai támadása”: ez alatt derék szuverénünk valószínűleg azt érti, hogy az EU át akar csoportosítani adott számú, idegen nemzetiségű migránst hozzánk, hogy kicsit tehermentesítse azokat az országokat, ahová sokan érkeznek. Orbán képtelen megérteni, hogy nem befogadni kell őket, hanem lefolytatni az eljárást (úgysem marad itt senki, még ha beengedjük őket az EU-ba, akkor se – majd hülyék lennének). Ebből következően, ha valaki a migránsoktól féltené nemzeti identitásunkat, annak a szellemi képességeiről inkább nem nyilatkoznék. Az orosz meg a belorusz kémek úgyis nemsokára kétszer annyian lesznek, mint az itt maradt migránsok. Egyébként is, ha valaki ennyire nem akar migránsokat látni, akkor embercsempészt csak akkor enged szabadon, ha már a rablógyilkosok is mind elhagyták a börtönt. Nemhogy ezrével!
  • Nemzeti identitás totális támadása sport vonalon”: hát igen. A Shaolin testvéreket elvitte Kína, Rapport Richárdot meg lenyúlta Románia. Hja, kérem, a pénz az pénz, azért néha változhat az identitás. Volt még támadás persze, ezen kívül is, például a BL selejtezőn nem ítéltek meg egy szabadrúgást a Fradi javára, mert a csapat magyar (a kapusa például az), ráadásul az olimpián a mi kedves ökölvívó lányunkat legyilkoltatták egy férfival, így veszett oda az aranyérem, ahogy azt a miniszterelnök úr említette volt.
  • Nemzeti identitás totális támadása a médiában”. Sajnos ezt nem tudtam értékelni, egyszerűen nem találtam olyan médiaanyagot, amelyben a magyarok magyarságát megkérdőjelezné bárki, vagy a „magyarokat” en bloc említené negatív kontextusban. Orbánt és körét persze sokan szidják, de az nem a magyar hovatartozás elleni támadás – habár Magyarország elleni támadásnak sajnos mindegyik felfogható, mert a kétharmad okozta szuverénség által, ma Orbán = Magyarország. Egyszemélyben. Egymaga. Mi tettük azzá, szót sem szólhatunk.
  • A szórakoztatóipart talán hagyjuk. Nem figyelem a külföldi stand-up-osokat, hogy mit mondanak rólunk, illetve, hogy mivel támadják a magyarokat.
  • Amint az a szövegéből szintén kiderül, szegény Orbán kénytelen vállalni a harcot a hazáért, nehogy bejöjjön Vörösmarty látomása („S a sírt, hol nemzet süllyed el…”), mert még a végén Hatvanpusztából Sixtyrangeland lesz, ahol ötórai teát szolgálnak fel sötét felöltőben merev arcú komornyikok. Hát hogy nézne az ki ostorpattogtatás és pacalpörkölt nélkül, tessen mondani? Az identitásfelemésztő támadásokat a Fő Patrióta természetesen egyszemélyben védi ki, ezért nem sérült még egy fikarcnyit sem, és sérülése egyáltalán nem is várható. Vagy lehet, hogy azért, mert csak mese az a sok-sok, magyarság elleni támadás?
  • Amit viszont egyáltalán nem értek, az a szexualitás legalább 250 százalékban biblikus felfogása, és annak betartatása tűzön-vízen át. A XXI. század Európájában! Ebben az egyik röhej az, hogy az alapváltozatoktól való sokfajta eltérés senkinek semmilyen kárt nem okoz, mégis kézzel-lábbal, de főleg tudatlansággal küzdünk ellene, a másik meg az, hogy a csecsemő korában abszolút nőnek kinéző Imane Helif-et (ezért anyakönyvezték nőnek – meg is lincselték volna Algériában azt az orvost, aki nem ezt teszi!), pont a mi miniszterelnökünk nevezi férfinak, önmagát verve orrba a tagadott kettősség (bináris lény) elismerésével. Az a szerencséje, hogy sohasem fogja fel igazán, hogy mit beszél. Ebben a beszélés a lényeg, a hülyék (mint én) meg majd megpróbálják értelmezni, de az úgysem jut el pár embernél többhöz.

Mázlista ez az ember! Amint mond, azt a választók mind elhiszik, ha hülyeséget mond, azt pláne, amit viszont látnak, azaz hogy hogyan áll az ország, na, azt nem hiszik el. A szemüknek se. Ráadásul állandóan kétharmadot adnak neki, ha sírba visz minket, akkor is.

Lehet, hogy a gödröt valahol már ássák valakik?

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .