Orbán Ráhel: a Balatont tartsuk meg magunknak!

0
1056
booking.com

Tiéd az ország, magadnak építed! – mondta annak idején Rákosi elvtárs, akinek legjobb tanítványa Orbán Viktor e tekintetben is. Rákosi elvtárs a kommunista párt nevében fosztotta ki Magyarországot, Orbán Viktor családi alapon.

A miniszterelnök alteregója, Mészáros Lőrinc, Magyarország leggazdagabb embere, akinek vagyona egyetlen év alatt 50%-kal növekedett: 660 milliárdról 990 milliárdra 2023-ban. Ma már minden bizonnyal felülmúlja az 1000 milliárdos álomhatárt. Mégis miért? Mihez ért? Minek a szakértője? Tiborcz István, a miniszterelnök veje bekerült a tíz leggazdagabb magyar közé? Neki milyen érdemei vannak azon kívül, hogy három unokával ajándékozta meg Orbán Viktort?

Tiborcz Keszthelyen

A miniszterelnök vejének balatoni karrierje itt kezdődött: a hajdani Zalatour Kemping, ahol luxus lakópark épült. Tiborcz nyomulása kicsapta a biztosítékot Keszthelyen: Manninger Jenő, a fideszes polgármester megbukott az önkormányzati választáson, és a nyolc körzetből hétben az ellenzék győzött! Októbertől kétharmados többsége lesz az ellenzéknek Keszthelyen.

A Népszava értesülései szerint az utolsó percben a kormánypárti polgármester még megpróbált volna egy Tiborcz számára igencsak előnyös ingatlancserét Keszthelyen, de azután elállt ettől – nyilván a leleplezéstől félve.

Keszthelyen épült volna egy szép óvoda 200 millió forintért – az Európai Unió pénzéből. Hadházy Ákos megnézte, és lefényképezte az óvoda hűlt helyét. Ki volt a felelős az óvoda projektért? Nagy Bálint, aki Keszthely alpolgármestere volt 2014 és 2019 között, majd ő lett a polgármester 2019-2022. Innen emelte ki Lázár János építési miniszter az államtitkári székbe. A tehetség nem vész el csak átalakul.

Orbán Ráhel: miért vette meg a kormány a ferihegyi repülőteret?

“Éveken keresztül ugyanaz volt a bécsi és a budapesti repülőtér üzemeltetője, azt pedig vélelmezhetjük, hogy nem volt érdekelt abban: a budapesti repülőtér ugyanolyan ütemben fejlődjön mint az osztrák”

– mondta a miniszterelnök lánya a Mátyás király kollégium konferenciáján.

Orbán Ráhel a Balatont megtartaná, de Budapest fejlesztését már nem kívánja teljesen lenyúlni. A miniszterelnök lánya elismerte, hogy az infláció komoly probléma Magyarországon, de utalt arra, hogy másutt is jelen van, és emiatt “az olaszok kiszorulnak a saját tengerpartjukról.”

Az infláció lehetőséget is jelent Budapestnek – állítja Orbán Ráhel, aki Svájcban végzett el egy méregdrága turizmussal foglalkozó főiskolát. Ez egyben persze lehetővé tette Orbán Viktornak, hogy miközben Svájcban tanuló lányát meglátogatta, benézzen a MET-hez is. A Svájcban bejegyzett földgázkereskedő cég, amely igencsak szépen profitált az energiaválságból, a hírek szerint a részvényesei között tudhatja magát a magyar miniszterelnököt is.

Orbán Ráhel a svájci ismeretekkel felvértezve azt ajánlja, hogy Budapest részben vegye át Párizs vagy Barcelona szerepét a turizmusban:

”Budapest lehetne a második választás azoknak a családoknak, amelyek nem tudják vagy nem akarják Párizst vagy Barcelonát megfizetni, de egy építészetben, program lehetőségekben és gasztronómiában  erős európai városba szeretnének utazni”

– mondta Orbán Ráhel az MCC konferencián.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .