Az elsőszámú ellenség

0
1592
Michigan Kormányzói Iroda

Gretchen Whitmer, a michigani demokrata kormányzó csütörtökön Trump elnököt “az amerikai nép legnagyobb fenyegetésének” nevezte a koronavírus-járvány kezelésével kapcsolatos megnyilvánulásai miatt.

Whitmer asszony sajtótájékoztatón jellemezte az elnököt, válaszul Bob Woodward újságíró Trump-adminisztrációról készülő, nemrégiben elérhető könyvének kivonataira.

Azzal vádolta meg a Trump-adminisztrációt, hogy „vakmerő”, „tudatlan” és „megtévesztő”  nyilatkozatokat tesz a koronavírus okozta járvány  elleni küzdelemről.

„Úgy gondolom, hogy az állam legnagyobb ellensége jelenleg az Elnöktől eredő félretájékoztatás. Úgy gondolom, hogy az amerikai népet fenyegető legnagyobb veszélyt az amerikai elnök jelenti jelenleg. ”

– mondta Whitmer asszony az újságíróknak.

Míg februárban Trump nyilvánosan összehasonlította a COVID-19-et a közönséges influenzával, ugyanekkor magánemberként elmondta Woodwardnak, hogy ez sokkal veszélyesebb – derült ki a kivonatokból.

Trump zárt térben tartott kampánygyűlések után mondta Woodwardnak, hogy a betegség levegőben is terjed és veszélyes. Később azt is elismerte, hogy lebecsülte  a járvány veszélyességét.

„Úgy gondolom, hogy az állam legnagyobb ellensége jelenleg az elnöktől és környezetétől való félretájékoztatás. Az amerikai népet fenyegető legnagyobb veszélyt az amerikai elnök jelenti jelenleg. ”

– mondta a michigani demokrata kormányzó asszony az újságíróknak.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .