1,3 milliárdból 10 millió megtérült

0
2277
Pinterest

Fegyházbüntetésre ítélték 2017-ben Gülszara Karimovát Üzbegisztánban, ahol korábban a királykisasszony szerepét játszotta. Diktátor apja halála után következett a kínos vizsgálat. A hatóságok 1,3 milliárd dollárban állapították meg az elsikkasztott pénz mértékét.

10 millió dollárt a franciák visszaadtak

Ezt közölték most Taskentben, ahol persze várják a többi pénzt is. Nemcsak a franciáktól hiszen az üzbég királykisasszonynak bankszámlái voltak Svájcban, Liechtensteinben, Nagy Britanniában és valószínűleg másutt is. Akkoriban a diktátor családja nem tett különbséget a családi és az államkassza között. Sajnos azonban a diktátor papának csak lányai születtek, akik szemmel láthatóan képtelenek voltak egy poszt szovjet rendőrállam irányítására. Így a papa halála után következett a börtön. Üzbegisztán pedig szeretné visszaszerezni a diktátor külföldön rejtegetett pénzét. Valószínűleg hiába. Kadhafi líbiai elnököt fellázadt népe darabokra tépte 2011-ben. Pénzének jó része – mintegy 40 milliárd dollár – azóta is külföldi bankokban pihen…

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .