400 millió vírus elleni oltás

0
900
Facebook

Szerződést írt alá a brit Astra-Zeneca gyógyszergyár az Európai Vakcina Szövetséggel 400 millió új koronavírus elleni oltás legyártására. Ezt a szervezetet négy uniós állam: Németország, Franciaország, Olaszország és Hollandia alapította.

Az Astra Zeneca vállalta, hogy még az év vége előtt megkezdi a Covid 19 elleni oltás szállítását az uniós államokba. “Ezzel nem a profit növelése a célunk ” – mondta az Astra Zeneca vezérigazgatója. “Több százmillió európai polgár juthat hozzá az oltáshoz. Jelenleg az ellenőrző tesztek folynak, és a nyár végére megtudjuk: valóban hatásos-e a szer?!”

Ki fizet?

A szövetséget alapító négy állam vállalta, hogy kifizeti az egész számlát és minden uniós államnak juttat az oltóanyagból. Azt egyik fél sem közölte, hogy mekkora összegről is van szó. Az oltóanyagról Pascal Soriot vezérigazgató elmondta: jók az első teszt eredmények, de végleges választ csak nyár végén adhatnak arra, hogy valóban hatékony-e a szinte az egész világot megbénító korona vírussal szemben?!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .