Rendkívüli események

0
1720
MTI Fotó: Kovács Tamás

A nap folyamán számos rendkívüli esemény zavarta meg ideig-óráig a szavazás megszokott rendjét. Az alábbiakban ezekről számolunk be. Érdemes időnként visszanézni, mert cikkünk folyamatosan frissül.

Balassagyarmaton felrobbant egy neon fénycső. A hiba 2 db állólámpa és egy elosztó üzembe helyezésével elhárult.

A Pest megyei Szigethalmon műanyag urnát kellett beállítani több szavazókörében, mert a nagy részvételi arány miatt nem bírják el a szokásosnál nagyobb méretű szavazólapokat.

Perbálon a használatban lévő urna már 13 óra 55 perckor megtelt, ezért tartalék urnát kellett kitenni.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Becskeházán a bizottság elnöke eltörte a kezét.

Vecsésen az egyik szavazó átvette a szavazólapokat, majd a fülkéből kijövet azokat széttépve és összegyűrve a szemétkosárba dobta.

Vácon egy ember elájult, de nem sokkal később magához tért, így a szavazás rendben folyt tovább.

Rábatamásiban valaki a szavazóhelyiségben kapott epilepsziás rohamot. A választópolgár rövid időn belül jobban lett, és átvezették egy másik helyiségbe, valamint értesítették a hozzátartozóit.

Bács-Kiskun: egy választópolgár a reggeli szavazásnál nem akarta elhagyni a szavazóhelyiséget arra kérte a Szavazatszámláló Bizottságot, hogy adjon neki 1000 Ft-ot taxira. Hangoskodott, durva kifejezéseket használt, a szavazni akaró polgárokat zavarta. Rendőrséget hívtak a szavazóra, és kivezették a helyiségből.

Zagyvaszántón két nem helyi lakos úgy használta a mosdót, hogy nem jelzett a bizottságnak.

Dunaharasztiban egy választópolgár elveszítette az eszméletét, őt a mentők kórházba szállították.

Tarnabodon egy ember a bizottság tagjait szóban rágalmazta, analfabétának és köpönyegforgatónak nevezte őket. A helyzet nem fajult tettlegességig, a választó végül szavazás után elhagyta a helyiséget.

Jász-Nagykun-Szolnok megyében, egy szavazófülkében egy választó megbotlott, ennek következtében pedig a fülke összeomlott. A szavazónak nem esett baja, jól érezte magát, és a szavazatszámláló bizottság közlése szerint a szavazás menetét sem zavarta mindez, mivel volt sértetlen szavazófülke. A szavazófülkét végül helyreállították.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .