24 órás Orbán-plakát akció indult

0
1306

Plakátbejelentő akciót hirdetett a Momentum: a Kúria által jogsértőnek  mondott  Orbán Viktor-plakátokról várják a képeket hétfő délig. A Kúria szerint a plakátok jogsértőek, ugyanis azokról nem lehet egyértelműen megállapítani, hogy a kormány vagy a Fidesz adja ki őket.

 

A Momentum azért idította el az akciót a Facebook oldalán, mert a plakátok eltávolításához igazolni kell, hogy országos kampányról van szó, ehhez pedig minél több plakátot be kell jelenteni. „Amennyiben sikerül elegendő plakátot összegyűjteni, és ezzel igazolni, hogy a Fidesz kampánya országos, akkor az összes Orbán-plakátot el kell távolítania a Fidesznek” – szögzi le a párt közleménye.

A Kvk.VI.37.414/2018/2. számú határozatban a Kúria megváltoztatta a Nemzeti Választási Bizottság 599/2018. számú határozatát, és megállapítottaa, hogy

a Fidesz-Magyar Polgári Szövetség által kiadott kifogással érintett kampányeszköz sérti a választás tisztaságára és a jóhiszemű és rendeltetésszerű joggyakorlásra vonatkozó alapelveket.

A Kúria egyben eltiltotta a plakát kiadóját a további jogsértéstől.

Ugyanakkor a Kúria hangsúlyozta, hogy a felülvizsgálattal érintett ügyben 1db. plakátról van szó, nem az országos plakátkampány minősítéséről, annál is inkább, mert az azonos tartalmú plakátok különböző helyekre és méretben kerület kihelyezésre.

„Ha bejelentjük, hol vannak szerte az országban, akkor le lehet őket szedetni és bírságot is kiszabhatnak a Fideszre” – indokolta a fentiek fényében is a Momentum az akcióját.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .