Zöldhullám és árcsökkentés a Deutsche Bahn vonalain

0
1792
wikipedia
  • Németországban 10%-kal olcsóbb a vasút, mert a legkörnyezet-kímélőbb szállítóeszköz

  • Ausztriába az államfő után az új kormány egy része is bezöldült

Január elsejétől 10%-al csökkentek a jegyárak az 50 kilométernél hosszabb utak esetében a német államvasutaknál. Ez azért vált lehetségessé, mert a kormány csökkentette az áfát, hogy ezzel is elősegítse az utasok átirányítását a légi közlekedésből és az országútról a vasútra. Ez ugyanis jóval kevésbé károsítja a környezetet. Németországban komolyan veszik a klímaváltozás elleni harcot, mert a közvélemény igen érzékeny erre. A környezetvédő zöldek mind népszerűbbek.

Ausztriában konzervatív-zöld koalíció alakul

Hosszas tárgyalások után Sebastian Kurz megegyezett a környezetvédő zöldekkel, így megalakulhat az új kormány, melyben először lesznek benne a zöldek. A köztársasági elnököt már ők adják Ausztriában. Korábban a konzervatívok a szélsőjobboldali Szabadságpárttal kormányoztak együtt, de Strache, a párt vezetője belebukott egy korrupciós botrányba. Ezt követően Kurz új partnert keresett, és ezt a zöldekben találta meg.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .