Ünnepi tudnivalók boltoktól patikákig

0
545

Aki szombaton akar vásárolni, nézzen körül, melyik üzlet mikor zár, mert lesz, ahol ki se nyitnak. A patikák nyitva tartása a világhálón megnézhető.

December 24-én, vasárnap a boltok legkésőbb 14 óráig tarthatnak nyitva, de a kereskedők dönthetnek arról is, hogy korábban zárnak, vagy ki sem nyitnak – közölte az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) főtitkára.

Vámos György elmondta, hogy december 24-én 14 óra után, 25-26-án, valamint január 1-jén azok a vendéglátó üzletek, szálláshelyek, virágüzletek, édességüzletek és üzemanyagtöltő állomások, továbbá a vasúti és buszpályaudvaron, repülőtéren, illetve benzinkutakon működő üzletek lehetnek nyitva, amelyek munkaszüneti napokon egyébként is nyitva tartanak.

Az Aldi nyitva tartása: december 22-én 126 üzletük 20 óra helyett 21 óráig, kivéve azokat, amelyeké egyébként is minden nap 22 óráig tart. Auchan: 24-én 14 óráig lesznek nyitva. CBA: az áruházláncnál nincs központi iránymutatás, a franchise rendszerben működő üzletek tulajdonosai, vezetői egyénileg döntenek az általuk üzemeltetett bolt nyitvatartási idejéről. Lidl: mind a 169 áruháza december 24-én 14 óráig. Penny Market: december 21-23. között hosszabbított nyitvatartással, 22 óráig, 24-én zárva lesznek.
Spar: 24-én az Interspar hipermarketek – 33 áruház – egységesen 14-ig, a Spar és City Spar szupermarketek közül 335 déli 12 órakor zár, két üzlet délután 13 órakor, míg 7 délután 2-kor. Tesco: az ünnepek alatt egyik üzlete sem működik hosszabbított nyitva tartással, a hipermarketek 14 órakor zárnak, a kisebb alapterületű boltokból 10 üzlet zárva lesz.

Emellett bármely üzlet nyitva lehet, ha a tulajdonos és/vagy családtagja a személyzet.

Folyamatos és zökkenőmentes lesz a betegellátás állami fenntartású kórházakban,

az Országos Mentőszolgálat is teljes készenlétben áll az ünnepek alatt:

254 állomásán csaknem ezerötszázan teljesítenek szolgálatot. Karácsonykor a mentőegységek Budapesten rendszerint napi hétszázszor, míg országszerte több, mint 2500 esetben nyújtanak életmentő segítséget.

A gyógyszertárak ügyeleti rend szerint működnek. A vasárnap is nyitva tartó gyógyszertárak nem a szokásos vasárnapi munkarendjük szerint, hanem általában 14 óráig tartanak nyitva. December 25-26-án kizárólag az ügyeletes gyógyszertárak lesznek nyitva. Az ügyeleti vagy készenléti szolgálatot ellátó gyógyszertárakról a www.ogyei.gov.hu/gyogyszertarkereso/ lehet tájékozódni.

Az ünnepek közeledtével várakozásra számíthatnak az autósok a röszkei határátkelőn, az intenzív forgalom egészen január közepéig tarthat – tájékoztatott a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Juhász Árpád elmondta, hogy a röszkei és a csanádpalotai autópálya-határátkelőn karácsonyig várhatóan a kilépő oldali forgalom növekszik meg, míg az ünnep után mindkét irányban jelentős torlódások alakulhatnak ki.

MTI/FüHü

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .