Újra nemzeti konzultálnak

0
953

A „börtönbizniszről”, a gyöngyöspatai romák kárpótlásáról is nemzeti konzultáció lesz – jelentette be Orbán Viktor. Áttételesen jogerős bírósági döntések megkérdőjelezéséhez akarnak támogatást szerezni.

Újabb nemzeti konzultációt jelentett be Orbán Viktor miniszterelnök a Fidesz balatonfüredi kihelyezett frakcióülésén – értesült a Magyar Nemzet online. A kormányfő megtartotta szokásos zárt körű beszédét a Fidesz-KDNP frakció képviselőinek. Ezen bejelentette, hogy ismét nemzeti konzultációt indít a kormány. Orbán szerint a kormány az elmúlt tíz évben sok jelentős kérdésben kikérte a magyar emberek véleményét, és „közös döntéseik igazolták a nemzeti egyetértés erejét”.

Orbán fő témaként azt a problémát fogalmazta meg, hogy „egyes aktivistacsoportok számára az erőszakos bűnözők jogai fontosabbak lettek a törvénytisztelő emberek jogainál”. Ez tehát az úgynevezett „börtönbiznisz”, ami a január eleji évi egyszeri sajtótájékoztatón került szóba először.

A miniszterelnök tájékoztatása szerint a nemzeti konzultáció keretein belül ez alkalommal több témában is kikérik az állampolgárok véleményét. A kormány tudni szeretné, miként vélekednek a magyarok „az iparággá vált börtönbizniszről”, a feltételes szabadságra bocsátás szigorításáról, a Szeviép-üggyel összefüggésben felmerült bírói korrupció gyanújáról és a gyöngyöspatai romák kárpótlása kapcsán felszínre került kérdésekről.

Orbán közlése szerint a konkrétumokról Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter tájékoztatja majd a nyilvánosságot a csütörtöki kormányinfón.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .