Újabb fontos díjakat nyerhet a Testről és lélekről

0
947
A Testről és lélekről stábja a Berlinalén

Szombaton délben hozták nyilvánosságra a 30. Európai Filmdíj jelöltjeit. Enyedi Ildikó Testről és lélekről című filmjét összesen négy kategóriában jelölték, és Bucsi Réka Love című animációja is versenyben van a rövidfilmek között.

A világpremierjén, a Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon Arany Medvét kapó Testről és lélekről újabb fontos díjakat nyerhet: Európa Filmdíjat, amelyet minden évben az Európai Filmakadémia oszt ki.

A különleges szerelmesfilmet négy kategóriában jelölték: a legjobb film, legjobb rendező, legjobb forgatókönyvíró (Enyedi Ildikó) és legjobb női főszereplő (Borbély Alexandra) díjára.

„Mint ezzel a filmmel már annyiszor, ennek a csodálatos jelölészuhatag-hírnek a hallatán most is az első és legerősebb érzésem a hála minden egyes munkatársamnak, akikkel együtt készítettük el ezt a filmet” – mondta az MTI-nek Enyedi Ildikó. Havas Ágnes, a Magyar Nemzeti Filmalap vezérigazgatója azt emelte ki, hogy „ennyi jelölést soha nem kapott még magyar film az Európai Filmakadémia tagjaitól”.

A Testről és lélekrőlt eddig 84 ezer néző látta a magyar mozikban, és továbbra is folyamatosan műsoron van.

Enyedi Ildikó filmje nagyon erős mezőnyben fog versenyezni: a legjobb film díjára a Testről és lélekről mellett Ruben Östlund A négyzet, Aki Kaurismäki A remény másik oldala, Robin Campillo 120 dobbanás percenként és Andrey Zvyagintsev Loveless című filmjét jelölték.
Bucsi Réka Love című alkotása szintén az Európai Filmdíjak jelöltjei között van, a rövidfilmek kategóriában. A díjátadó december 9-én, Berlinben lesz.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .