Tüntetés lesz hétfőn Budapesten

0
1255
Fotó: Facebook

Az idén harmadik alkalommal vesznek részt a Népszabadság volt munkatársai a hajléktalanok lapjának, a Fedél Nélkül-nek a kiadásában, cikkeket írnak a lapba, és összeadják a megnövekedett terjedelem nyomdaköltségét. Ezt abban a Facebook posztban jelentették be, amelyben demonstrációt hirdettek a szólás- és sajtószabadságért.

Az újlipótvárosi Pozsonyi út 5. számú házhoz meghirdetett demonstrációt Magyarország legnagyobb lapja, a Népszabadság bezárásának a második évfordulójára, október 8-ára időzítették, mégpedig délelőtt 11 órára. A demonstráció nem az első lesz a sorban: az utolsó szerkesztőség tagjai ugyanis minden évben ezen a napon tüntetést szerveznek, szándékaik szerint mindaddig,

„amíg csak megint nem lesz teljesen szabad az információ áramlása és a vélemény kifejtése Magyarországon”.

A rendezvényen átadják a lap munkatársait összegyűjtő Népszabadság Egyesület által alapított díjat, amelyet az adott évben a szólás- és sajtószabadságért legtöbbet tett személy vagy szervezetnek ítélik oda. Tavaly a Szabad Pécs kapta az elismerést.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .