“Trump egy seggfej, de a mi seggfejünk!”

0
649

Valaha tengerészgyalogosként szolgált David Hunter kongresszusi képviselő, aki kicsit szabadszájú, ha a választóival találkozik. Választási körzetében a kaliforniai San Diegóban arról kérdezték: milyen közelről Donald Trump?

A kérdés teljesen jogos volt hiszen David Hunter az elsők között volt a kongresszusi képviselők között, aki támogatásáról biztosította Donald Trumpot. Akit a republikánus párt vezetői nemigen kedveltek, elsősorban a stílusa miatt. De aztán Trump mégiscsak nyert, és sikerre vitte a republikánus pártot, mely többségben van mind a képviselőházban mind pedig a szenátusban. David Hunter képviselő közel áll hozzá.

Ezért kicsit meglepődött a publikum amikor kijelentette: “Trump egy seggfej, de a mi seggfejünk!”

A közönség jót röhögött hiszen maga Trump is gyakran nyilatkozik így- másokról.

A szókimondó képviselővel kapcsolatban a helyi sajtó megjegyzi, hogy vizsgálat folyik ellene Washingtonban, mert nem tudott elszámolni a kampány pénzekkel. Állítólag még kedvenc nyulának a repülőgépes szállítását is elszámolta Kaliforniában a választási kampány idején. Így veszélybe került a pozíciója pedig már édesapja is ebben a körzetben volt évtizedeken át kongresszusi képviselő Kaliforniában.

A szabadszájú képviselő poénja kifejezi a republikánusok nagy dilemmáját: sokan már szívesen szabadulnának Donald Trumptól, akinek a kormányzás nem erőssége. Csakhogy a republikánus párt népszerűsége össze van kötve Donald Trumppal, akinek stílusát lehet, hogy nem kedveli az értelmiség, de a gyári munkások és a farmerek között a nyersebb viccelődés gyakran pozitív visszhangot vált ki.

“Trump a valóságban is pontosan olyan mint a televízióban!”

– hangsúlyozta a tengerészgyalogosból lett kongresszusi képviselő. Aki szerint se vele se nélküle nem könnyű a republikánus többség helyzete Washingtonban. És ha már “az elnök egy seggfej, akkor jobb, ha a mi seggfejünk!”

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .