Ma sem pihent Mészáros Lőrinc

0
1064

Beolvasztja az Opus Nyrt.-be régi vállalkozásainak többségi részét Mészáros Lőrinc. Ezzel zárt körben tőkét is emel az Opus.

Hagyományos építőipari és termelő vállalkozásainak jellemzően 51 százalékát beviszi a közvetlen irányítása alatt álló Opus Nyrt.-be Mészáros Lőrinc – derül ki a bonyolult szövegű tőzsdei közleményből.

A június végéig tervezett beolvasztás-sorozat keretében a Mészáros és Mészáros Kft, az R-Kord építőipari cég, a Mészáros és Mészáros, valamint a szintén Fidesz-közeli Duna Aszfalt visontai búzakeményítőüzem-vállalkozása, a Visonta Kft, a tiszapüspöki kukoricafeldolgozót működtető Kall Ingredients Kft, a Mátrai Erőmű Zrt, végül a Geosol Kft jellemzően 51 százaléka lesz része az Opusnak.

Az ügyletsorral az a céljuk, hogy az apporttal végrehajtott tőkeemelés végén az Opus saját tőkéje 75 milliárd forint fölé nőjön.

A bejelentést nagy várakozás előzte meg. Reggel az Opus részvényeinek kereskedelmét felfüggesztették a börzén, jelezve, hogy a részvényesek számára fontos esemény várható. A kereskedés két óra után újraindult.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .