Tíz éve történt – Megzavarták a hanuka ünnepséget

0
185

2007. december 4-én arról írt a Független Hírügynökség, hogy légvédelmi szirénával és transzparensekkel zavarták meg a Hanuka ünnepséget a budapesti Nyugati téren. Az este 6 órától bejelentett ünnepi eseményt negyed hétkor zavarták meg. A rendőrök három embert, köztük a Tomcat néven ismert bloggert előállította.

Az ünnepség kezdetén 20-25 árpádsávos zászlót lengető demonstráló jelent meg – mondta a Független Hírügynökségnek a Maszihisz biztonsági vezetője.

A szervezők és a rendőrök kérésére azonban félrevonultak. Néhány perccel később a Tomcat néven ismert blogger és két társa az áruház teraszáról légvédelmi szirénával és egy transzparenssel ismét megzavarták a megemlékezést. Őket a rendőrök előállították.

A transzparensen az Eladják Magyarországot felirat volt olvasható.

A demonstrálók az izraeli miniszterelnök-helyettes egy október eleji kijelentését bírálták. Simon Peresz egy tel-avivi gazdasági fórumon akkor úgy fogalmazott, hogy izraeli befektetők gyakorlatilag felvásárolták Manhattant, Lengyelországot és Magyarországot.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .