Tetemes károkat hagyott maga után Irma

0
741

Az épületeknek legalább a negyede lakhatatlanná vált az Irma hurrikán pusztítása nyomán a Florida Keys szigetcsoporton, s mintegy harmaduk komoly helyreállításra szorul – jelentette az AP. Irma már „csak” trópusi vihar, Georgiában, Dél-, és Észak-Karolinában pusztít.

A szigetcsoportra vonatkozó kárbecslés valóban csak becslés egyelőre, mivel a telefonhálózat hiánya, a még mindig tartó áramszünet és egyéb károk miatt egyelőre nem lehet pontos felmérést készíteni, két nappal azután sem, hogy Irma 209 km/órás sebességgel letarolta a 160 kilométerent gyöngysorkén elnyúló szigetcsoportot.

Az NBC televízióban az Islamorada szigetére visszatérők azt mondták, hogy házaik úgy gyűrődtek össze, mint az összenyomott kólás dobozok, a Key Westre visszatérő egyik házaspár pedig arról beszélt, hogy a sziget úgy fest, mintha háború pusztított volna. Tavernier szigetén a mobilházak fémpántjait felszakította a szél, a bútorok, ruhák, használati tárgyak szanaszét hevernek a romok között – írja az MTI washingtoni tudósítója.

Miamiban az utcákról kezd visszahúzódni az áradat, de Fort Lauderdale és Jacksonville még vízben úszik. A tampai kikötőbe egymás után érkeznek az üzemanyagot szállító tankerhajók. A szomszédos szövetségi államok segítik ki Floridát üzemanyaggal.

Florida több nagy repülőtere, köztük a miami nemzetközi légikikötő, ha korlátozottan is, de kedden már indított és fogadott gépeket.

FüHü – MTI

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .