A terrortámadásokról is beszélt II. Erzsébet karácsonyi üzenetében

0
510

2017 “visszataszító” terrortámadásairól, a manchesteri és a londoni merényletekről is megemlékezett december 25-én közvetített hagyományos ünnepi üzenetében a brit királynő.

II. Erzsébet köszöntését előre rögzítették, és hétfőn délután került adásba a tévében. A királynő beszédében az otthon fontosságát hangsúlyozta, de természetesen beszélt az elmúlt évben az Egyesült Királyságot súlytó terrortámadásokról is.

The Queen's Christmas Broadcast 2017

"We think of our homes as places of warmth, familiarity and love… there is a timeless simplicity to the pull of home."Watch Her Majesty The Queen's Christmas Broadcast 2017. Merry Christmas to all. #ChristmasDay2017

Közzétette: The Royal Family – 2017. december 25.

Ez már a 60. televíziós karácsonyi üzenete volt a 91 éves királynőnek, aki először, még 1957-ben élő adásban szólt a britekhez és a Nemzetközösség népeihez Sandringhamből. A királynő bevezetésképpen fel is idézte ezt a beszédet. “Hatvan évvel ezelőtt ezen a napon egy fiatal nő a technológiai változás gyorsaságáról beszélt” – kezdte, és be is játszották az archív felvételt az első, úttörő karácsonyi üzenetből. A királynő szerint akkor még senki sem gondolta volna, hogy egyszer majd laptokon és mobiltelefonokon nézik ezt az emberek karácsonykor. Hangsúlyozta, hogy az viszont nem változott, hogy mindezt a legtöbben otthon teszik, ami a melegség és a szeretet helye.

“Idén karácsonykor Londonra és Manchesterre gondolok”

– mondta, hozzátéve, hogy a két város ereje képes túlragyogni a terrortámadások visszataszítóságát. Felidézte, hogy meglátogatta a manchesteri terrortámadásban megsérült gyerekeket a kórházban, akiknek bátorsága példaértékű.

Az uralkodó férje, Fülöp herceg visszavonulásáról is szót ejtetett: a 96 éves edinburgh-i herceg idén jelentette be, hogy nem vállal több hivatali szolgálatot. II. Erzsébet Fülöp támogatását és különleges humorérzékét is dicsérte a beszédben.

Az idei karácsonyi üzenetet, amelyben már drónfelvételek is voltak, szintén a norfolki Sandringhamben rögzítették, ahol a királynő családja körében ünnepel. A Guardian azt írja, hogy Harry herceg újdonsült menyasszonya, Meghan Markle is csatlakozott hozzájuk. A királynő a beszédben utalt is arra, hogy 2018-ban új tagokkal bővül jövőre a család.

A brit királyi család nemrég tette közzé a pár hivatalos eljegyzési fotóit:

Közzétette: The Royal Family – 2017. december 21.

Korábban pedig Vilmos herceg és Katalin hercegné családi fotóját is közzétették, amely a pár karácsonyi képeslapjaihoz készült:

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .