Tarnavszkij tábornok: Az ukrán fegyveres erők áttörték az orosz védelmet

0
633

Olekszandr Tarnavszkij, a Tavrija hadműveleti-stratégiai csapatcsoport parancsnoka a nyugati médiának elmondta, hogy az ukrán katonák áttörték a védelmet a Zaporizzsja régióbeli Verbovoban.

 Az ukrán erők ellentámadását a déli fronton vezető tábornok azt mondta, hogy a csapatok áttörték a verbovoi védelmet és tovább haladnak előre, a mostaninál is nagyobb áttörést jósolt. 

Haladunk, ha nem is olyan gyorsan, mint várták, nem úgy, mint a második világháborús filmekben…

Hozzáteszi, a lényeg, hogy ne veszítsék el azt a kezdeményezést, amelyben most az ukrán hadseregben van.

Tarnavszkij szerint az oroszok jelenleg a védelmi vonaluk mélységére hagyatkoznak. Az ukrán hadsereg akadályát a kereszteződések, a fasávok és a köztük lévő aknamezők jelentik.

Azt is elmondja, hogy létezik olyan kis orosz védelmi csoportok kombinációja, amelyek jelenleg pontosan és hozzáértően vannak elhelyezve. De az ukrán hadsereg akciói lassan visszavonulásra kényszerítik őket, amikor támadóegységekkel találkoznak. A sikeres ellentámadáshoz az ukrán csapatoknak legalább Tokmak városát el kell érniük. Ez a minimális cél

A média jelentése szerint az oroszok a helyzetről másként számolnak be.

A nyílt forrásokból származó videók újságírói elemzése azonban azt mutatja, hogy néhány ukrán egység valóban “átlépte az orosz védelmi vonal fontos vonalát” Verbove falu közelében.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .