Tanácsok bírságot kapó tüntetőknek és újságíróknak

0
549
Budapest, 2018. március 15. A Diákvagyok mozgalom Közös megemlékezés és tüntetés a jövõnkért címmel meghirdetett rendezvényének résztvevõi a Magyar Nemzeti Múzeum elõtt 2018. március 15-én. Az emelvényen Tarnay Kristóf, a Független Diákparlament kommunikációs koordinátora. MTI Fotó: Kovács Tamás

A Helsinki Bizottság közlekedési tanácsadót állított össze azoknak a civileknek, akik a március 15-ei tömeges rendőri intézkedés nyomán kapnak bírságot. Egyben Mintakérelmet készített azoknak az újságíróknak, akik bár tudósítói munkájukat végezték, mégis szabálysértési bírságot szabtak ki rájuk.

 

Az utóbbi napokban több újságíró és gyülekezésben résztvevő civil kereste meg a Helsinki Bizottságot egyrészt a március 15-ei tömeges rendőri intézkedés, másrészt az azóta megkapott, a KRESZ megsértésével hivatkozó szabálysértési bírságok miatt. Az eddig kiszabott bírságok a februári diáktüntetésekhez kapcsolódnak, de a március 15-ei események kapcsán is várhatóak.

Ma publikált tanácsadójában a Helsinki Bizottság rövid tájékoztatást ad arról, mit tehetnek azok, akik ellen ilyesfajta esetekben szabálysértési eljárás indul. Csatolunk egy mintakérelmet azoknak az újságíróknak, akik bár tudósítói munkájukat végezték, mégis szabálysértési bírságot szabtak ki rájuk.

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .