Támadás hatalmas veszteségek árán

0
772
youtube.com

Oroszország valószínűleg elveszítette legjobb tankjainak csaknem felét Ukrajna inváziója során, miközben Vlagyimir Putyin csapatai támadást indítottak az ország keleti régióiban, köztük Donyeckben és Luhanszkban.

Moszkva modern T-72B3 és T-72B3M fő harckocsikból álló, invázió előtti flottáját különösen súlyosan érte az ukránok nem várt ellenállása. A veszteség a Nemzetközi Stratégiai Tanulmányok Intézete (IISS) akár 50 százalékos is lehet.

A Nemzetközi Stratégiai Tanulmányok Intézete (IISS) katonai agytrösztje szerint Moszkva invázió előtti, modern T-72B3 és T-72B3M fő harckocsikból álló flottája különösen nagy veszteséget szenvedett, amely akár a bevetett harckocsik 50 százalék is lehet.

Az IISS főigazgatója, John Chipman elmondta, hogy Moszkva kénytelen volt „régebbi használatból kivont, de még tárolt fegyvereire hagyatkozni”, az újabb modellek „lassú” gyártása miatt.

Az orosz védelmi minisztérium azt állította, hogy katonái áttörtek két megerősített védelmi vonalat Ukrajna keleti részén, ami arra utal, hogy az agresszor erői  hatalmas veszteségek árán, de  haladnak előre.

„Az offenzíva során az ukrán csapatok véletlenszerűen 3 km-re vonultak vissza a korábban megszállt vonalaktól” – közölte a minisztérium a Telegramon.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .