Sztártenor „költözik” három évre Budapestre

0
48

A világhírű José Cura magyarországi állandó vendégművész lesz három éven át. Az argentin tenor énekesként, karmesterként és komponistaként a rádiós művészeti együttesekkel dolgozik együtt.

Világsztárral gyarapodik a hazai kulturális élet. A szinte megszámlálhatatlan szerepről ismert és díjakkal elhalmozott José Cura argentin operaénekes, zeneszerző, karmester a következő évadtól a Magyar Rádió Művészeti Együtteseinek (MRME) első állandó vendégművésze lesz – jelentette be Kovács Géza, az MRME ügyvezető igazgatója José Cura jelenlétében.

José Curát a 21. század tenorsztárja mellett a Domingo, Pavarotti, Carreras alkotta trióra utalva a

„negyedik tenornak”

is szokták nevezni.

Az ősszel induló koncertévadban Cura a Müpában vezényli Verdi Requiemjét november 13-án, 2020. január 29-én pedig a Zeneakadémián saját vígoperája, a Montezuma és a rőthajú pap című darab ősbemutatóját dirigálja. Énekesként Leoncavallo Bajazzók című operájában láthatja őt a magyar közönség 2020. április 21-én Canio szerepében a Müpában. Cura Magnificat és Ecce Homo című művét még idén ősszel hanglemezre rögzítik.

José Cura a Magyar Rádió Művészeti Együtteseivel közös terveikről elárulta, hogy többek között Németországba és Szlovéniába utaznak turnékörútra.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..