Sztárséfek főztek hajléktalanoknak

0
853
Belgiumban séfek főznek hajléktalanoknak

Az eset természetesen nem nálunk történt, hanem a hanyatló Nyugaton, Belgiumban. Felénk talán még a rendőrség is lecsapott volna az étkező hajléktalanokra, elvégre a fenséges ebédhez is életvitelszerűen le kellett volna ülniük valahova. 

Az Euronews számolt be arról, hogy a belga Vöröskereszt felkérésére hat Michelin-csillagos séf főzött a brüsszeli hajléktalanoknak. A figyelemkeltő akciót azért szervezték, mert télen van a legnagyobb szükség adományokra.

A séfek azt mondták. ugyanolyan gondossággal készítették el a fogásokat – elsősorban sűrű leveseket és néhány desszertet – mint saját éttermeikben.

“Úgy érzem, a kollégáimmal megtesszük azt a csekélységet, amit tehetünk a kevésbé szerencsés polgártársainkért” – mondta Alexandre Dioniso sztárséf.

A belga Vöröskereszt ezzel az eseménnyel saját adománygyűjtő kampányát igyekszik népszerűsíteni. Egy online boltot, ahol az adományozók rászoruló családoknak vehetnek ételt. A szervezet tavaly télen 9000 embert látott el rendszeresen élelemmel Brüsszelben.

Magyarországon is vannak ételosztások, még ha nem is sztárséfek főzik a levest, hanem civilek. Ezt azonban a hatóságok jó ideje, már a hajléktalanságot büntető törvény elfogadása előtt is, akadályozták, nehezítették. Például a területfoglalás fizetőssé tételével, vagy egyes nagyon szem előtt lévő helyszínek használatának megtiltásával. Na ja, ez nem a Soros-bérenc Brüsszel…

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .