Színésznőket zaklatott a hollywoodi producer

0
234

Harvey Weinstein a producere volt a Ponyvaregény, a Szerelmes Shakespeare, Good Will Hunting vagy Az angol beteg című filmeknek. Házas, öt gyereke van.

A The New York Times írt arról, hogy Hollywood egyik legnagyobb hatalmú producere, Harvey Weinstein miként zaklatta az elmúlt 30 évben a kollégáit, ismert színésznőket vagy szállodai alkalmazottakat.

Húsz éve például

meghívta a fiatal Ashley Juddot egy munkareggelire

– legalábbis a színésznő azt hitte, erről lesz szó -, ám aztán a szobájába invitálta a nőt, és felajánlotta, hogy megmasszírozza, vagy Judd nézheti őt zuhanyzás közben.

Mint kiderült,

a masszázs-szolgáltatást többeknek felajánlotta,

sőt azt is, hogy ha engednek szexuális közeledésének, akkor cserébe egyengeti az áldozatok karrierjét.

A The New York Times-nak nyilatkozó nők közül sokan nem ismerik egymást, különböző városokban élnek, vallomásaik mégis rengeteg ponton egyeznek.

A cikk megjelenését követően a 65 éves producer bejelentette,

bizonytalan időre szabadságra megy,

és megpróbálja helyre tenni az életét. Weinstein részben elismerte a cikkben leírtakat, és közleményében azt írta: már érti, milyen sok fájdalmat okozhatott a múltban kollégáinak, és ezért őszintén bocsánatot kér.

A producer a történteket azzal magyarázza, hogy karrierje kezdetén, a hatvanas-hetvenes években teljesen mások voltak a szokások, de persze ma már tudja, hogy ezt nem használhatja kifogásként. Annál kevésbé, minthogy a kilencvenes évekből, sőt 2015-ből is van napvilágra került ügye.

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..