Szegény ellenzéket az időjárás is húzza

0
915

Elmarad az október 23-ára meghirdetett közös tüntetés a Kossuth Téren – tudatta a szervező Gulyás Márton-fémjelezte Közös Ország Mozgalom (KOM). Az ok ezúttal nem a pártok és mások széthúzásában keresendő: az Országos Meteorológiai Szolgálat piros riasztást adott ki holnapra Pest Megyére, arra figyelmeztetve, hogy 24 óra alatt több mint 50 mm csapadék hullhat a térségben.

 

A KOM a tüntetés Facebook oldalán fújta le a rendezvényt a várható időjárási körülményekre hivatkozva.

„A Közös Ország Mozgalom az elmúlt hetekben mindent megtett, hogy közös színpadra állítsa a demokratikus ellenzéki pártok és a rendszerkritikus civil ellenzék képviselőit, folytatva ezzel az igazságos választásitörvény-javaslat nyolcpárti elkészítésével megkezdett munkát a változásért, egy igazságos és közös Magyarországért” – írja a mozgalom, visszaidézve az október 23.-i megmozdulás eredeti forgatókönyvét. Majd így folytatja: Nem adtuk fel akkor sem, amikor egyes pártok politikai okokból nem vállalták fel a közös jelenlétet, mindent megtettünk, hogy továbbvigyük a civilekkel közösen a tüntetést, ismertessük a magyar társadalom követeléseit, kijelöljünk egy olyan utat, ami a jelenlegi igazságtalan rendszer 2018-as megszüntetéséhez vezet.

Ám az időjárás, a piros riasztás visszakozásra késztette Gulyásékat, akik – mint írják – „a résztvevők testi épségét kockáztatnánk a tüntetés megtartásával, amit semmiképpen sem vállalhatunk fel, ezért a résztvevőkkel egyeztetve a rendezvény törlése mellett döntöttünk”.

Az ünnep utáni hétre ígérnek tájékoztatást arról, hogy milyen keretek között folytatják a munkát „a változásért és igazságosságért 2018-ban”.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .