Soros pénzjutalmáról mondott le szegény gyerekek javára

0
581

Soros Györgynek tegnap adta át a Düsseldorfi Szimfonikusok emberi jogi díját a zenekar első karmestere, Fischer Ádám. Soros az elismeréssel járó pénzjutalomról lemondott a berettyóújfalui, szegény gyerekeket felkaroló Igazgyöngy Alapítvány javára. A díjat a távol lévő Soros György nevében Leon Botstein, a Bard College rektora vette át.

Fischer Ádám köszöntőjében a többi között a következőket mondta:

Soros György és én Magyarországról származunk. Pontosan azok voltunk, amit ma „gazdasági menekültnek” titulálnak, gyakran negatív kicsengéssel. Mintha az, hogy jobb életre vágyunk, bűn lenne. Soros és én szerencsések voltunk. Emigráltunk, és jól használtuk ki az adódó lehetőségeket. Még ha nagyon eltérő módon is: az én munkám azért szebb, minit az övé, viszont ő több pénzt keres, mint én.

„Guiseppe Verdi nyomán járva Soros György elkötelezte magát az iránt, hogy esélyt adjon másoknak. Erre nagyon sok pénzt fordít. De Soros nem csak úgy általában jótékony. Gazdagságát leginkább az emberi jogok védelmére és a demokratikus mozgalmak támogatására használja.”

„Sorost számos kelet-európai ország vezetője támadja antiszemita felbujtó kampányokkal a lehető legalpáribb módokon. Hazájában, Magyarországon Sorost az egyes számú közellenségnek tekintik. De nemcsak ott. Minden kormánynak, amelyik az állampolgárok szabadságát korlátozni akarja, természetesen problémája van Sorossal. Világszerte a nacionalistáknak és antiszemitáknak nincs jobb ellensége, mint ő.”

A magam részéről én azt a Soros Györgyöt szeretném elismerni, aki egy nyitott, multikulturális társadalomért küzd. Ezért adományozom neki a Tonhalle Emberi Jogok díjat – mondta köszöntőjében Fischer Ádám.

A díj értéke egyébként 10 000 euró.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .