Soros emberi jogi díjat kapott, magyar alapítványnak ajánlotta a pénzt

0
1556

L. Ritók Nóra, az Igazgyöngy Alapítvány elnöke számolt be arról, hogy csütörtök este Düsseldorfban díjazták Soros Györgyöt, aki az ezzel járó 10 ezer eurót (3 millió forintot) a gyerekszegénység ellen küzdő alapítványnak ajánlotta fel. 

„Ma Düsseldorfban voltunk a Tonhalle-ban egy díjátadó ünnepségen, amihez egy fantasztikus koncert kapcsolódott, Fischer Ádám vezényletével. A díjat a város filharmonikusai alapították és

minden évben egy olyan szervezetnek vagy személynek ítélik oda, aki kiemelkedően sokat tesz az emberi jogokért.

Az idén ezt a díjat Soros György kapta” – írta L. Ritók Nóra a Facebookon. Soros György nem volt jelen a díjátadón, de videoüzenetet küldött, amelyben bejelentette, hogy az Igazgyöngynek adja a pénzt.

„Mi ezt a támogatást (mint az összes eddigit is) a gyermekszegénység elleni küzdelemhez használjuk fel. Köszönjük a nagylelkű felajánlást, és a Tonhalle vezetőinek, illetve Düsseldorf városának meghívását” – írta L. Ritók Nóra. Az alapítvány vezetőjével készült korábbi interjúnkat, amelyben a civil törvényről is kérdeztük, ide kattintva olvashatja.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .