Šešelj horvát zászlót taposott

0
768

Megszakította kétnaposra tervezett szerbiai látogatását Gordan Jandroković horvát parlamenti elnök, miután a szerb ultranacionalista Vojislav Šešelj a belgrádi képviselőházban szidalmazta a horvát parlamenti küldöttséget, valamint megtaposta a horvát zászlót – jelentette az N1 balkáni hírtelevízió a honlapján.

Jandroković szerdán kezdte meg a kétnaposra tervezett látogatást, és először Maja Gojkovićtyal, a szerb parlament elnökével találkozott, későbbre tervezett megbeszéléseit azonban lemondta, miután telefonon konzultált Andrej Plenković horvát kormányfővel.

A magár csetnikvajdának nevező szélsőjobboldali politikus, a jelenlegi államfő egykori politikai mentora már nem először váltott ki incidenst: két évvel ezelőtt felgyújtott egy horvát zászlót. Šešeljt napokkal ezelőtt ítélte tíz éves börtönbüntetésre a hágai törvényszék, de nem kell leülnie, mert már több mint 11 évet letöltött Sheveningenben.

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .