Semjén menni Svédbe, vadászni helikopter

0
860

Ma tudtuk meg, hogy Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, a KDNP elnöke évente jár Svédországba vadászni. 4-5 millió forintba kerül egy ilyen kiruccanás, rénszarvasra mennek az urak, helikopterről lövik az állatokat.

Semjén Zsolt nyilván sejti, hogy ennek idehaza nem lenne túlságosan jó az akusztikája. Ügyel is arra, hogy odakint ne találkozzon magyarokkal, ezért a társaság tagjai egy hotel mind a 40 szobáját lefoglalják.

Most nem azon akadnánk fenn, hogy micsoda urizálás ez a helikopteres izé. Amúgy ugyanolyan, mint amikor Rogán Antal helikopterrel ment a felesége barátnőjének a lakodalmára. Utóbb persze ezt nagyon megbánta a Tóni, főleg akkor, amikor kiderült. Mondta is a feleségének, a Cilinek, amikor hazament, hogy ez volt az utolsó alkalom, hogy helikopterrel megyünk lakodalomba, legközelebb, ha lesz ilyen, más megoldást keresünk.

Amíg Semjén Zsolt eldönti, hogy szégyelli-e magát, amiért helikopterről irtja az állatokat, elmondanám, hogy mit gondolok a valódi vadászatról.

A valódi vadászat abból áll, hogy az ember megpróbál túljárni az állat eszén. Igyekszik ügyesebbnek lenni nála, gyorsabbnak, erősebbnek. A valódi vadász kimegy az erdőbe, és megpróbálja csendben, észrevétlenül becserkészni a vadat. Akinek egyébként esze ágában sincs bántani őt – még soha nem hallottunk olyat, hogy néhány szarvas, vagy vaddisznó összeállt, és elindultak emberre vadászni. Rénszarvasok sem szoktak ilyet, fácánok még annyira sem.

Amikor hajtók vannak, akik felverik a védtelen vadat, az nem vadászat, hanem gyilkosság. Kiterelnek egy csomó állatot a nyílt mezőre, olyan terepre, ahol ezek az állatok természetes életvitelükből kifolyólag csak időlegesen szoktak előfordulni. Amikor ott lőnek rájuk, az nem vadászat, hanem olyan, mint a vásári mutatványosnál a céllövölde. Ahol hurkapálcikát kell ellőni egy puskával, hogy leessen egy plüssfigura, vagy valamilyen más baromság, amit aztán a gyereknek oda lehet adni, és ettől a gyerek büszke lesz a papájára.

Semjén Zsoltra nem vagyunk büszkék. És nemcsak azért nem, mert rénszarvast vagy bármilyen más állatot helikopterről lekaszabolni gazemberség.

Ami még baj ezzel a gusztustalansággal, hogy az urak azt gondolják, ez nekik jár. Ezért kerültek a hatalomba, hogy senki ne kérdezhesse meg őket erről, ne kérhessék számon rajtuk, hogy mit tesznek.

Most majd jön a mantra, hogy Semjén Zsolt a saját zsebéből fizette ezeket a vadászatokat. Ha ez így lesz, jó, ha tudjuk, hogy ez a pénz is tőlünk van.

Kapcsolódó cikkek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..