Sebestyén Balázs, mint kormányszócső

0
745
Facebook

Sebestyén Balázs a Rádió 1 reggeli műsorában megszólaltatta az elismert Oroszország-szakértőt, Rácz Andrást.

A kissé oroszbarát, USA-ellenes, az Uniót erősen kritizáló Sebestyén hallhatóan meglepődött Rácz András ukránokat védő álláspontján. A végén gyorsan le is keverték Balázsék a szakértőt…
SB:
Itt már Oroszország azért nem Ukrajnával harcol. Oroszország harcol Amerikával, az amerikai költségvetéssel, az amerikai fegyverekkel, az Unióval, az Unió költségvetésével, az Unió fegyvereivel, a német tankokkal. Ez már régen nem egy Oroszország – Ukrajna konfliktus.

Rácz András:
Igen, de a legvégén mindezeket a fegyvereket mégiscsak az ukránok használják. Tehát a nyugat rengeteg támogatást ad, pénzt, paripát, fegyvert, ahogy mondtátok, de harcolni az ukránoknak kell. Amíg az ukránok kitartanak és Oroszország továbbra is menni akar előre, addig ez a háború sajnos folytatódni fog.

SB:
Igen, de Amerika is harcol Oroszországgal az utolsó ukrán véréig. Ezt is tegyük hozzá, hogy ez is egy nagy igazság. Egyetértesz ezzel?
RA:
Azért nem, mert az ukránok saját maguk döntöttek úgy, hogy harcolnak.
SB:
És ha nem látnánk el őket pénzzel, paripával, nem érne véget előbb ez a háború?
RA:
Akkor nyilván véget érne a háború ukrán vereséggel, de annak az lenne a vége, hogy Magyarország szomszédságában lenne egy orosz proxi állam. Egy Oroszországtól teljesen mértékben függő Ukrajna, és mi a garancia arra, hogy a győzelem után magabiztos Oroszország nem kezd mondjuk el még jobban szorongatni minket olajjal, földgázzal ezzel-azzal.

Itt az az érdek és szerintem az a magyar érdek is, hogy Ukrajna ezt a háborút megnyerje.

Az azonnali béke jelen helyzetben azt jelentené, hogy ráütjük a nagy pecsétet arra, hogy Ukrajna márpedig elveszíti területének jelentős részét. Biztos, hogy ezt szeretnénk? Szerintem nem.

Amíg Ukrajna hajlandó harcolni, szerintem támogatni kell őket. Nem azért, mert ez a jó választás, hanem ez a kisebbik rossz.

A műsort meghallgatta és a beszélgetés részletét lejegyezte: Dr. Czeglédy Csaba

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .