Rendőr volt Oroszország legnagyobb sorozatgyilkosa

0
537
wikipedia

Összesen 98 nőt gyilkolt meg Mihail Popkov, aki Irkutszk városában teljesített szolgálatot Szibériában. 2015-ben már életfogytig tartó börtönbüntetést kapott 22 nő megölése miatt. Most a börtönben még 59 gyilkosságot vallott be, de az ügyészség csak 56-ot fogadott el, mert három esetben hiányoztak a bizonyítékok. Most újabb életfogytig tartó büntetést kapott a rendőr, aki a pszichiáter szerint gyilkolási kényszerben szenvedett.

Mi volt a módszere ? A szerencsétlen nőket randevúra hívta, melyet egy rendőr  autóval bonyolított le – szolgálat után. A szebbik nem tagjai nem gyanakodtak a rendőrre és ez lett a vesztük. A gyilkosság után gyakran maga a rendőr vizsgálta ki a saját ügyét! Végül Vlagyivosztokban tartóztatták le és első menetben 22 nő meggyilkolását bizonyították rá. Ezzel még nem ő volt a rekorder az orosz sorozatgyilkosok között, mert 1994-ben Andrej Sikatilot 53 nő és gyerek lány megölése miatt végezték ki Rosztov városában. A gyilkosságok jórészét még akkor követte el amikor fennállt a Szovjetunió, de akkor nem vizsgálták ügyét, mert a hivatalosan álláspont szerint “sorozatgyilkosság a Szovjetunióban nem lehetséges”!

Mihail Popkov rendőr most megdöntötte a rekordot: összesen 98 esetet bizonyítottak rá. Mégsem ítélték halálra – talán mert rendőr volt. Putyin elnök, aki maga is egyenruhában szolgált a szovjet időkben, mindenképp óvja a fegyveres erőket, melyek hatalmának szilárd bázisát jelentik. A sorozatgyilkos rendőr ügye nagy botrányt kavart a társas oldalakon Oroszországban, ahol a civil lakosság sosem bízott igazán az egyenruhásokban, mert mindig tudták: a seregben és a rendőrségen csak az elöljáróktól tartanak igazán, az egyszerű embereket semmibe veszik ma is a Oroszországban.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .