Rájár a rúd a vejekre: Kushnert lefokozták

0
761

Trump veje nem nézhet bele a szigorúan titkos iratokba. Erről John Kelly tábornok, Trump kabinetfőnöke tájékoztatta Jared Kushnert, aki nemcsak az elnök veje, de egyben közel-keleti tanácsadója is.

Épp itt van a probléma: március 5-én Washingtonba látogat Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök. Trump környezetében attól tartanak, hogy az izraeli miniszterelnök körüli korrupciós ügyekben valamilyen formában esetleg Jared Kushner is érintett lehet. A 37 éves Kushner ortodox zsidók családból származik. Miatta Trump lánya, Ivanka áttért a zsidó hitre. Kushner nemrég még a család ingatlanvállalkozását vezette, és benne volt több kockázatos pénzügyi műveletben. Felmerülhetnek ezekkel kapcsolatban kínos kérdések.

Kushner orosz kapcsolataival már foglalkozik is az FBI. Az elnök veje több orosz üzletemberrel és diplomatával tartotta a kapcsolatot 2016-ban a választási kampány idején. Most viszont Washington hivatalosan azzal vádolja Moszkvát, hogy beavatkozott a választási kampányba 2016-ban. Kushnert tehát okkal zárhatták ki a legbizalmasabb információkból.

Csakhogy erről a tárgyalópartnerek azonnal tudomást szereznek. Mit ér egy olyan elnöki tanácsadó, aki nem láthatja a szigorúan titkos anyagokat? Netanjahu vagy Mohamed bin Szalman szaúdi trónörökös szemében nem sokat. McMaster tábornok, a Fehér Ház nemzetbiztonsági főtanácsadója állítólag többször idegrohamot kapott amiatt, hogy Kushner nem tájékoztatta őt arról: pontosan miről is tárgyalt Izraelben vagy Szaúd-Arábiában. Kelly persze közölte Kushnerrel: iránta a bizalom töretlen. De hát valószínű, hogy nem véletlenül szivárgott ki: a Kushner-házaspár között van egy paktum: Ivanka és nem Kushner pályázza majd meg az elnöki posztot.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .