Per a First Lady ellen Izraelben

0
988
Saranet

A vád szerint Sara Netanjahu 350 ezer sékel vagyis mintegy 83 ezer euró értékben rendelt ételeket előkelő éttermekben miközben saját szakácsa is a rendelkezésére állt a miniszterelnöki rezidencián.  Ügyét a jeruzsálemi polgári bíróságon tárgyalják, ahol vasárnap megjelent vádlott társával, Ezra Szajdoffal, a miniszterelnöki hivatal rendezvényekért felelős volt igazgatóhelyettesével együtt. Az erre vonatkozó szabályozás szerint csak akkor lehet kintről ételeket rendelni a rezidencián, ha nem áll szakács alkalmazásban, és ezért a megrendelések érdekében takarítóként jelölték meg a valójában szakácsként dolgozó alkalmazottat. Ráadásul hazudott amikor a vizsgáló tisztek erről kérdezték. A pert, amely vasárnap kezdődik, már többször elhalasztották, mert a First Lady ügyvédei minden eszközzel késleltették annak megkezdését.

Maga Netanjahu miniszterelnök is rendőri vizsgálat alanya, mert korrupcióval gyanúsítják két ügyben is. Az egyik vizsgálat szerint értékes ajándékokat fogadott el vagyonos üzletemberektől cserébe bizonyos ügyek elintézéséért. A másik rendőri vizsgálat azt mutatta ki, hogy Netanjahu összejátszott a Bezeq média csoport főnökeivel, hogy a sajtóban erősítse a kormánypárt pozícióit. A rendőrség mindkét esetben vádemelést javasolt. Netanjahu miniszterelnök viszont azon a véleményen van, hogy jobb lenne, ha a rendőrség a terrorizmus ellen küzdene hatékonyabban. A rendőrség azon a véleményen van Izraelben, hogy a miniszterelnök sem áll a törvények felett, ezért mind őt, mind pedig nejét bíróság elé lehet állítani, ha alapos a gyanú, hogy megsértette az állam törvényeit. Benjamin Netanjahu 2009 óta van hatalmon Jeruzsálemben. Minthogy korábban is volt már miniszterelnök így összesen 12 éve irányítja Izrael politikai életét. Ezzel pedig hamarosan megdönti az Izraelt megalapító legendás miniszterelnök, Ben Gurion rekordját.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .