Palesztin Iszlám Dzsihád rakétatámadást indított Tel Avivra

0
822
twitter.com

Vörös riasztó szirénák szólaltak meg szerda kora délután a gázai határhoz közeli területeken és Askelon túloldalán, amikor először lőttek rakétát Izrael felé azóta, hogy az IDF kedden kora reggel csapást mért a palesztin iszlám dzsihád gázai célpontjaira – jelentette a Jerusalem Post.

Sderot önkormányzata megerősítette, hogy kilenc rakétát lőttek ki a Gázai övezetből, de mindegyiket megsemmisítette a Vaskupola védelmi rendszer.  Egyelőre nem érkezett jelentés áldozatokról vagy károkról.

Vörös riasztások volt Tel-Avivban és Közép-Izraelben, beleértve Bat Yamot és Holont is. az A védelmi minisztérium megerősítette, hogy rakétákat lőttek ki Tel-Aviv térsége irányába.

Legalább két rakétát lőttek ki Tel-Avivra, a hírek szerint mindkettőt az Iron Dome kilőtte.

A bölcsődék és óvodák azt kérték, hogy a szülők mielőbb vigyék el gyermekeiket, tekintettel a biztonsági helyzetre, valamint arra, hogy a rakéták hozzájuk is elérhetnek.

Eddig öt embert szállítottak kórházba a Barzilai Egészségügyi Központban, közülük hárman sérülés miatt kerültek kórházba, ketten pedig maguk is megsérültek egy óvóhely felé menet.

Előzmény

Az izraeli védelmi erők szerdán az Iszlám Dzsihád terrorista szervezet munkatársait és infrastruktúráját vették célba Gázában, egy nappal azután, hogy az izraeli katonai légicsapások megölték a palesztin fegyveres csoport három vezetőjét és 10 másik palesztin férfit, nőt és gyereket a sáv mentén. Az IDF szerda délután 24 órán belül másodszor csapást mért a Palesztin Iszlám Dzsihád rakétaállásaira a gázai rakétakilövő helyen. Izrael az elmúlt két napban fokozott készültségben volt, és várja a légicsapások után várható választ Gázából.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .