Összefonódás a maffia és a rendőrség között Szlovákiában

0
1421
google+

Egy szlovák főrendőr vallott erről a Deutsche Welle közszolgálati portálnak, amely hetek óta nyomozást folytat ebben az ügyben. Letartóztatták ugyanis a szervezett bűnözés elleni osztály fejét- maffia kapcsolatok miatt, de még nem ítélték el!

Boris Drevenak, aki hosszú évekig állt a rendőrfőkapitányság egyik legfontosabb osztályának az élén sok vizsgálatot leállított, amely a maffiára nézve kínos lehetett. Aztán egy koronatanút kiszolgáltatott a maffiának, akik ki is nyírták a szerencsétlent. Minderről egy Ivan Chovan nevű egykori főnyomozó tájékoztatta a német közszolgálati portált. Elmesélt egy különös szörnyű maffia gyilkosságot:

Egy kilencéves kisfiút és egy fiatal nőt lőttek szitává Pozsony külvárosában

A gyilkosság, mely felkavarta egész Szlovákiát még 2004- ben történt. Ítélet azóta sincs! Ivan Chovan főnyomozó lebuktatta a gyilkost és a megrendelőt is. De aztán leállították. Főnöke, Boris Drevenak megüzente a nejének: jobb, ha felhagy az üggyel vagy könnyen ő is úgy járhat mint a Volkswagenben ülő kisfiú és a fiatal nő! De miért kellett leállítani a nyomozást? Mert a szorgalmas főnyomozó kiderítette: egy Juraj Gal nevű ex rendőr volt a merénylet célpontja. Az ő kisfiát és barátnőjét ölte meg a maffia. Tévedésből vagy figyelmeztetésképp? Juraj Gal sokat tudott a maffia és a rendőrség kapcsolatairól, de ezek után nem beszél. Ahogy persze hallgat a gyilkosság megrendelője, Karol Mello is. Ő Belize- be szökött. Szlovákia nem is sürgeti a kiadatását.

Ő is túlságosan sokat tud a maffia és a rendőrség összefonódásáról Szlovákiában – állítja a megölt 9 éves kisfiú édesanyja, aki elismerte a Deutsche Welle kérdésére válaszolva, hogy erre nincsen bizonyítéka. Dehát honnan is lenne?

Jan Kuciak oknyomozó újságíró meggyilkolása is azt mutatja: az összefonódás továbbra is fennáll

Ezt állítja az ex főnyomozó, aki jelenleg ügyvédként dolgozik Szlovákiában. Idén februárban az olasz maffia parancsára meggyilkolták Jan Kuciak újságírót és a kedvesét is. A botrány az egekig csapott: nemcsak a rendőrfőnök, de a belügyminiszter és maga Robert Fico miniszterelnök is távozni kényszerült. A szerencsétlen oknyomozó újságíró ugyanis épp az ő kapcsolataikat firtatta a ‘Ndragheta nevű nápolyi maffiával. Gyanította, hogy együtt nyúlják le az európai pénzeket. Négy embert letartóztattak a gyilkosság gyanújával, az egyikük egy volt rendőr. Jan Kiska elnök gratulált a letartóztatáshoz, de hangsúlyozta : reméli, hogy a felbújtók is meglesznek. Ha hihetünk az egykori főnyomozó vallomásának, melyet a német közszolgálati Deutsche Wellenek tett, akkor erre nemigen számíthatunk a közeli jövőben hiszen az összefonódás a maffia és a rendőrség között továbbra is fennáll Szlovákiában…

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .